4 °C Budapest

Gázáremelés: az első felvonás

Pénzcentrum
2007. december 3. 09:15

Januártól öt százalékkal emelkedik a lakossági gáz alapára. A szociális kedvezményben részesülők közül a legszegényebbek nyolc, a többiek 11 százalékos áremelést tapasztalhatnak, az eleve magasabb, "piaci" árat fizetők pedig öt százalékkal fizethetnek többet - írja a Népszabadság. 


A lakosságnak öt, a cégeknek és a közintézményeknek pedig 4,3 százalékkal emelkedik a gáz alapára januártól - jelentette be a gazdasági tárca. A kormány erről már szerdán döntött, de csak a hét végén tették közzé az áremelést. A Magyar Közlöny szombati száma alapján a díj a legtöbb lakossági fogyasztó számára áfa nélkül 2,513 forint megajoule-onként. Azok, akik még idén sikeresen pályáznak szociális gázárkedvezményre, ennél alacsonyabb tarifára számíthatnak. Mivel azonban a legkisebb jövedelműek négy támogatotti sávjából az alsó kettőnek tavalyhoz képest nem változik a támogatás mértéke, a felső kettőnek pedig csökken, számukra az áremelkedés mértéke nyolc, illetve 11 százalék lesz. Így az a helyzet áll elő, hogy a támogatás révén alacsonyabb tarifát fizetők kissé magasabb gázdíjemelkedéssel szembesülnek majd, mint a már eleve piaci árat fizetők.
Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?