13 °C Budapest

A Fortis lett " Az Év Bankja"

Pénzcentrum
2007. december 3. 08:33

A Financial Times csoporthoz tartozó, The Banker nemzetközi magazin az "Év Bankja Nyugat-Európában" címet először ítélte a Fortisnak. Ezt megelőzően az elmúlt 6 évben ötször szerezte meg a Fortis " Az Év Bankja Belgiumban" elismerést. A Nyugat-Európai kitüntetést korábban a BNP Paribas ( 2006), a Gruppo Santander ( 2005) és a Royal Bank of Scotland (2004) nyerte el.

A november 28-án Londonban tartott díjátadó ünnepségen Jean-Paul Votron elnök- vezérigazgató vette át az elismerést Stephen Timewell-től, a The Banker főszerkesztőjétől.

Az elismerés nyugtázza, hogy a Fortis a biztos üzleti partner nemzeti és nemzetközi szinteken is. Méltatja továbbá a vállalat vezetőinek és kollegáinak az évek folyamán nyújtott kiemelkedő tevékenységét is.

"Nagy öröm a Fortis számára, hogy viselheti "Az Év Bankja Nyugat-Európában" címet. Különösen nagy megtiszteltetés, hogy éppen az ABN AMRO akvizíciójával egy évben kapjuk az elismerést. De mindenképpen a világszerte dolgozó 60, 000 munkatársunkat illeti a dícséret, akik következetes munkájukkal kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, és elérték a fő pénzügyi és stratégiai célkitűzéseket a banki szolgáltatások és a biztosítás területén. Az ügyfél-központúságunk, az Európában, Észak-Amerikában és néhány ázsiai országban történő terjeszkedési szándékunk is sikeresnek bizonyult. Az ABN AMRO -val együtt az Eurozóna ténylegesen 5. legnagyobb bankja, Nyugat-Európa hármas számú Privát Bankja és Európa legfelsőbb szintű pénzügyi szolgáltatója leszünk." teszi hozzá Jean-Paul Votron, a Fortis elnök-vezérigazgatója.

"Nagyon büszkék vagyunk itt Magyarországon is erre a címre és nem kevesebb a célunk, hogy az itteni piacon is kiérdemeljük.  A Fortis egy banki és biztosítási tevékenységre specializálódott nemzetközi pénzügyi szolgáltató cég. Saját csatornáinkon, ügynökeinken és disztribútorainkon keresztül kínáljuk a vállalati és intézményi ügyfeleinknek a termékeink és szolgáltatásaink teljes palettáját. A 48.5 milliárd Eurós ( 2007. 10. 31.) jegyzett tőkénk alapján a legnagyobb pénzintézetek közül a 15 helyen állunk Európában. A stabil fizetőképességi pozíciónkon, az 50 országban való jelenlétünkön, valamint a 60.000 képzett munkaerőnkön keresztül, a globális erősségünket helyi rugalmassággal kombináljuk, és ezzel optimális támogatást biztosítunk az ügyfeleinknek" - mondta Sziráki Edit, a Fortis Bank magyarországi vezérigazgatója.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?