22 °C Budapest

Elmaradó áramsokk: fellélegezhetnek a kórházak és az iskolák?

Pénzcentrum
2007. november 26. 10:00

A közintézmények jövőre is külön áron kapják majd a villamos energiát, így a kórházak és az iskolák várhatóan 10-15 százalék alatti áremelkedésre számíthatnak a következő évtől.

A kompenzáció létjogosultságát Daróczi Dávid, a kormány szóvivője azzal indokolta, hogy a kórházak és az iskolák áramszámlák miatti csődje teljesen elfogadhatatlan és mindenképpen elkerülendő.

Az önkormányzatok számára a kormány mostani tervezete jelentős enyhítést jelent, a villamos energiaárak növekedése ugyanis - a Magyar Nemzet információi szerint - várhatóan 17-41 százalék között alakul majd.

A kompenzáció finanszírozására alkalmazott eszköz ellen már most tiltakozik a Magyar Villamosenergia-kereskedők Egyesülete, a kompenzációt ugyanis egy olcsó szlovák importvásárlásból fedezné a kormány.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

Napokon belül indul a magyar Kickstarter: így működik a jutalomalapú közösségi finanszírozás

Az emberek egyre tudatosabban vásárolnak, sokkal jobban szeretnek olyan termékeket, szolgáltatásokat megvásárolni, amiknek tudják a mögöttes tartalmát.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?