Dübörög az online utaztatás

Pénzcentrum
2007. november 21. 12:17

A tavalyi év azonos időszakához képest 2007-ben 43%-kal bővült az interneten szervezett utazások száma az Index.hu utazási mellékletének (C-Travel.hu) adatai alapján. Ez év novemberéig 30.000 ajánlatot kértek az oldal felhasználói belföldi vagy külföldi útra, míg tavaly ugyanez a szám 21.000 volt.

A legnagyobb növekedés - az előfoglalási adatok alapján - a síutak terén mutatkozik: több, mint háromszorosára nőtt az előző évhez képest az síszállásokra vonatkozó ajánlatkérések száma októberben és novemberben, amelyet természetesen befolyásol az emberek pozitív várakozása az időjárás tekintetében. Az eddigi tapasztalatok alapján beigazolódni látszik a C-Travel.hu nyáron végzett felmérésének eredménye, mely szerint a magyar síelők mintegy 70%-a a szomszédos Ausztria sípályáit keresi fel a téli hónapokban.

A síelésen kívül az egzotikus és egyiptomi last minute utak "hozzák lázba" első sorban az utazókat az internetes portál adatai alapján. A már 2006-ban is slágernak számító Bali, Kuba és Thaiföld mellett, idén télen az előzetes várakozások szerint Kenya, Mauritius, Mexikó és a Karib térség lesz kedvelt úti cél. Rendkívüli érdeklődés mutatkozik a nyelviskolai utak iránt is: egyre többen választják a nyelvtanulásnak ezt a módját, hiszen a "tanulók" a lehető leghatékonyabban, anyanyelvi környezetben sajátíthatják el a választott idegen nyelvet, miközben megismerik az adott országhoz kapcsolódó kultúrát, életmódot.

Továbbra is töretlen a három- és négycsillagos wellness szállodák népszerűsége a magyar utazók körében: az Index.hu utazási mellékletének adatai azt mutatják, az őszi hosszú hétvégék után karácsonykor és szilveszterkor is teltházasak lesznek a vidéki házak. A szilveszteri foglalások az előző évi tendenciáknak megfelelően már október végén megindultak. A négycsillagos vidéki szállodák visszajelzései alapján várhatóan november végére értékesítik a szobák nagy részét.

Az online utazásszervezések száma 2008-ban várhatóan tovább fog emelkedni, hiszen egyre több olyan utazási oldal segíti a felhasználókat, ahol akár több ezer külföldi szálláshely között válogathatnak. Az Index utazási mellékletén keresztül jelenleg 40.000 szállodába van lehetőség online foglalásra világszerte. http://szallasfoglalas.c-travel.hu/

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 10. vasárnap
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
December 10.
Advent (3.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm