7 °C Budapest

Vártnál enyhén jobb amerikai magárindex

Pénzcentrum
2007. október 12. 14:34

A várakozásoknál enyhén alacsonyabb termelői magárindexet tettek közzé az USA-ban. A termelői árak összességében 1.1%-kal nőttek szeptemberben augusztushoz képest (várakozás: +0.4%), míg a maginfláció mindössze 0.1% volt hó/hó alapon a várt 0.2%-kal szemben. Az árszint az egy évvel korábbinál 4.4%-kal magasabb, a maginflációs körben 2.2%-kal. Az adatok arra utalnak, hogy az inflációs veszély egyelőre nem erősödik a világ legnagyobb gazdaságában, az energia drágulásának tovagyűrűző hatásai eddig mérsékeltek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A vártnál jobban emelkedtek a termelői árak az USA-ban szeptemberben, ugyanakkor ennek oka elsősorban az energia és az élelmiszerek jelentős drágulása volt. A maginflációs termékkörben az adatok (0.1%-os havi drágulás) arra utalnak, hogy az érdemi árnövekedés bázisa egyelőre szűkebb.

Az energiaárak szeptemberben egy hónap alatt 4.1%-kal mentek feljebb, melynek oka elsősorban az olaj drágulása volt. Az élelmiszereknél a havi árnövekedés 1.5%-ot tett ki.

A maginfláció a fentiek mellett alacsony tudott maradni, melyben meghatározó volt, hogy a személyautóárak 1.8%-kal csökkentek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06