2 °C Budapest

Európában a csehek utaznak a legtöbbet - mi hol állunk a listán?

Pénzcentrum
2007. szeptember 27. 08:11

Az évente a világ több mint 30 országában készülő GfK Roper Jelentés idei felmérése azt is vizsgálta, hogy szabadidőnket milyen gyakran töltjük három napnál hosszabb, pihenési célú utazással; az ilyen utazások úticélját milyen arányban közelítjük meg repülővel. Az eredmények tükrében megállapítható, hogy Európában leggyakrabban a csehek utaznak, legnagyobb arányban a nyugat-európaiak utaznak repülőgéppel, de honfitársaink is a régiós átlagnál gyakrabban váltanak repülőjegyet ilyen utazásokhoz.


A több mint 30 országban mintegy 30.000 megkérdezésre kapott válaszokat összegző GfK Roper Jelentés eredményei szerint az elmúlt évben Európában a csehek utaztak a legtöbbet, hiszen átlagosan 2,3 alkalommal vállalkoztak három napnál hosszabb, pihenési célú utazásra. Ennél az arányszámnál lényegesen alacsonyabb úgy a kelet-közép-európai átlag (1,9), mint a nyugat-európai átlag (1,8) is. Magyarországon a megkérdezettek a kelet-közép-európai átlagnak megfelelő gyakorisággal utaztak a kikapcsolódásért.


Ettől kicsit eltérő képet mutat a repülőgéppel utazók aránya alapján felállított rangsor. Az elmúlt évben úticéljuk megközelítésére legnagyobb arányban a nyugat-európai megkérdezettek (44 százalék) választották a repülőgépet. Ugyanez az arány globálisan, az összes megkérdezett válaszát figyelembe véve 34 százalékot ér el. A saját bevallásuk szerint repülőgéppel utazók Kelet-Közép-Európában mért 16 százalékos átlagát Csehország (28 százalék) és Magyarország (19 százalék) egyaránt felülmúlja, míg az oroszországi 16 százalék megegyezik, a Lengyelországban rögzített 12 százalék pedig elmarad a régiós átlagtól.


Az adatokból kitűnik, hogy Magyarországon az elmúlt egy évben kettőnél több alkalommal pihenési céllal utazók több mint fele a fővárosban él (59 százalék), illetve teljes munkaidőben foglalkoztatott (51 százalék). Jellemzően nagy arányt képviselnek körükben a gyermekkel rendelkezők (49 százalék). Ezen utazók átlagos életkora 36,9 év, ezzel szemben az azonos céllal repülőgéppel utazók átlagéletkora picit magasabb, 37,4 év körül alakul. Ez utóbbi csoport - tehát, akik az elmúlt évben kettőnél több alkalommal pihenési céllal utaztak, és úticéljukat ebből legalább egyszer repülőgéppel közelítették meg - körében a nem repülőgéppel utazókkal szemben már magasabb (47 százalék) az egyedülállók aránya.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?