3 °C Budapest

Hova ne menj enni? - Itt a feketelista!

Pénzcentrum
2006. július 31. 09:30

Korábban nem vállalták fel a hatóságok a lejáratott cégek által indított esetleges perek kockázatát, Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos állásfoglalása azonban megnyitotta az utat a korrekt feketelista felállítása előtt, eszerint ugyanis a korrekt vizsgálattal megállapított, valós szabálysértések elkövetőinek megnevezéséért senkinek nem eshet baja.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Augusztus 1-jétől minden olyan vendéglátó, kereskedő, közétkeztető, ételforgalmazó és gyártó cég neve megtalálható lesz az ÁNTSZ honlapján, mely holnaptól kezdve bármikor ételmérgezést okoz - írja a Napi.

A listánaz érintett neve mellett feltüntetésre kerül a címe, a fertőzés oka, a megbetegedettek száma, illetve a mérgezés ideje. Ez várhatóan hatalmas lépés lesz a sajnálatos esetek visszaszorítása felé, eddig ugyanis maximum 100 ezer forintos szabálysértési bírsággal számolhattak az elkövetők, ennél azonban jóval nagyobb visszatartó erő lehet a jó hírnév elveszttése.

Aki felkerül a listára, az egy évig ott is marad, a visszaesők pedig speciális jelölést is kapnak. Visszamenőleg ugyan senkit nem vesznek fel, az összeállítás azonban nem sokáig marad majd üres, évente ugyanis 2-3 ezer ételmérgezés történik hazánkban.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?