11 °C Budapest

Számla nélkül vásárolni? - ősztől jön az újabb csapás

Pénzcentrum
2007. július 17. 11:00

Ha a tervezet kidolgozása a megfelelő ütemben halad, akár már az ősszel a parlament elé kerülhet az a törvényjavaslat, amely számlatartási kötelezettséget róna a vásárlókra, ezáltal fehérítve a kiskereskedelmet - írja a Magyar Nemzet.

A jelenlegi tervek szerint minden kiskereskedelmi egységben számlát kellene kérnie a vásárlóknak, akiket a későbbiekben az APEH bármikor ellenőrizhet és hiányzó számla esetén megbüntethet.

A számlatartási kötelezettségről szóló törvénytervezet azonban az adótanácsadók egyesületének elnöke, Zara László szerint több adózást érintő jogszabály módosításával járna együtt, így a részletek kidolgozása hosszabb időt vehet igénybe.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára, Vámos György azonban hangsúlyozta, hogy több aggály is felmerül a számlatartással kapcsolatban. Egyrészt a pénztárosok nem jogosultak a vásárlók személyi adatainak ellenőrzésére, másrészt az új jogszabály hátrányos helyzetbe hozná a kisebb boltokat, mert azok nem rendelkeznek a szükséges technikai feltételek előteremtéséhez elengedhetetlen forrásokkal.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Mindenképpen szükséges a feketegazdaság megfékezéséhez szükséges intézkedések meghozatala, mert hazánkban a kiskereskedők 50 százaléka egyáltalán nem ad bizonylatot a vásárlóknak, mondta Vámos György, de az intézkedésekkel véleménye szerint első körben nem a lakosságot kellene célozni, hanem a kiskereskedők közötti számlázási gyakorlat megváltoztatását.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?