-2 °C Budapest

Letartóztatták a bankvezért

Pénzcentrum
2007. március 30. 05:30

Letartóztatták az orosz NEP Bank korábbi vezetőjét, Boris Sokalsky-t, miután 2,4 milliárd dolláros csalási ügybe keveredett.

Az orosz belügyminisztérium közleménye szerint a bank egykori első emberének illegális banki tevékenységek folytatása miatt kell felelnie, a rendőrségi nyomozás szerint ugyanis a vezető kollégáiból és ismerőseiből olyan bűnbandát szervezett, mely törvénytelen banki tranzakciókat hajtott végre.

A NEP Bank hatósági engedélyét 2005 szeptemberében vonták be, miután a pénzintézet nem tudott megfelelni a betétbiztosítási szabályozásnak, ezért elvesztette betétgyűjtési jogát.

Oroszországban nem ritka, hogy pénzmosás nyomaira bukkan a rendőrség, a jelenlegi esetet csupán nagyságrendje miatt kapta fel a média.

Mint ismeretes az 1998-as összeomlás óta, melynek során több tucat bank ment tönkre, az orosz bankrendszer jelentős stabilizáción ment keresztül. A szabályozó testületek azóta is igyekeznek visszaszorítani a kétes körök pénzmosási tevékenységét.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 29. szerda
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem