Süket fülek: hátat fordít a rendőrség a károsultaknak!

Pénzcentrum
2007. március 7. 05:30

Olyan mértékben növekszik az internetes csalások volumene világszerte, hogy az elkövetők által leginkább kedvelt országokban a rendőrségnek egyszerűen nincs elég kapacitása kivizsgálni a bejelentéseket.

Nagy-Britanniában a helyzet odáig fajult, hogy egyes régiókban a rendőrség igen magas összeghatárhoz kötötte a vizsgálat elindítását, a legtöbb helyen ugyanis nem is foglalkoznak azokkal, akik kára nem éri el az ezer fontot (csaknem 400 ezer forintot).

A kialakult szituációra a világ vezető aukciós portálja, az eBay világított rá, mivel rengeteg ügyfele panaszkodott, hogy 500 font értékű laptoppal és hasonló árukkal verték át őket, a rendőrség pedig egyszerűen semmit nem hajlandó tenni az ügyükben. Az eBay szóvivője szerint az ügyfelek bizalmát aláássa a rendőrség viselkedése, melyet teljességgel elfogadhatatlannak tartanak.

Valójában a szigetországban sem létezik semmiféle központi írásos dokumentum arról, hogy milyen összegű bejelentéseket kell kivizsgálni, a konkrét küszöbről a területileg illetékes rendőri képviselők határoztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?