15 °C Budapest

Zárt karokkal várjuk a turistákat - Ára van az ellenszenvnek...

Pénzcentrum
2007. március 2. 09:15

A Világgazdasági Fórum legfrissebb jelentése szerint hazánk a negyvenedik helyet foglalja el a turisztikai szektor versenyképességét vizsgáló, 124 országot tartalmazó listán. Elgondolkodtató, hogy a vendégszeretet területén csak a 100. helyet sikerült megszerezni, míg az első Burkina Faso lett.

A turisztikai szegmens Svájcban, Ausztriában és Németországban a legversenyképesebb, Magyarország azonban a régiónkban maga mögé utasítja Lengyelországot és Szlovéniát, elmarad viszont Cseh- és Horvátországtól, valamint Szlovákiától - írja a Világgazdaság.

Bár Franciaország a világ elsőszámú turistacélpontja, a versenyképességi listán csak a 12. helyet szerezte meg, melyben nagy szerepet játszik az is, hogy a franciák ellenszenvvel viseltetnek a külföldi látogatók iránt. A turisták fogadtatásának területén a franciák csak a 96. helyet csípték meg.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?