Elfogyott a türelem - rögtön perelnek...

Pénzcentrum
2007. január 3. 06:50

Kellemetlen meglepetésekkel kecsegtet az újév az amerikai internetes óriás, a Google számára, amely az előzetes ígéretekkel szemben késik az illegális tartalom kiszűrésére alkalmas szoftver fejlesztésével.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az amerikai sikeroldalt az idén megvásárló Google a média nyomására döntött a termék kifejlesztése mellett, mely a filmgyárak véleménye szerint nagy mértékben hozzájárulna a kalózváltozatok terjedésének megállításához. A jelek szerint azonban a vállalat elszámította magát, és a hivatalos nyilatkozat szerint a termék késik, jelenleg tesztelés alatt van.

A késés azonban a jelenlegi körülmények között akár súlyos dollármilliókba is kerülhet, ha a szakértők előrejelzése beigazolódik és a filmgyárak türelme a szokásosnál hamarabb elfogy, amely magával vonhatja az eredetileg kilátásba helyezett per megindítását. A problémát tovább súlyosbítja, hogy a Google több céggel is tárgyalásokat folytatott a program eladásával kapcsolatban.

A filmgyárak orra alá borsot törő csúszás azonban mosolyt csalhat azon YouTube felhasználók arcára, akik az oldalt a média által illegálisnak minősített szerzői jogvédelem alatt álló tartalmak megosztására használták, az óra mindenképpen nekik ketyeg.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 26. 17:09