Elfogyott a türelem - rögtön perelnek...

Pénzcentrum
2007. január 3. 06:50

Kellemetlen meglepetésekkel kecsegtet az újév az amerikai internetes óriás, a Google számára, amely az előzetes ígéretekkel szemben késik az illegális tartalom kiszűrésére alkalmas szoftver fejlesztésével.

Az amerikai sikeroldalt az idén megvásárló Google a média nyomására döntött a termék kifejlesztése mellett, mely a filmgyárak véleménye szerint nagy mértékben hozzájárulna a kalózváltozatok terjedésének megállításához. A jelek szerint azonban a vállalat elszámította magát, és a hivatalos nyilatkozat szerint a termék késik, jelenleg tesztelés alatt van.

A késés azonban a jelenlegi körülmények között akár súlyos dollármilliókba is kerülhet, ha a szakértők előrejelzése beigazolódik és a filmgyárak türelme a szokásosnál hamarabb elfogy, amely magával vonhatja az eredetileg kilátásba helyezett per megindítását. A problémát tovább súlyosbítja, hogy a Google több céggel is tárgyalásokat folytatott a program eladásával kapcsolatban.

A filmgyárak orra alá borsot törő csúszás azonban mosolyt csalhat azon YouTube felhasználók arcára, akik az oldalt a média által illegálisnak minősített szerzői jogvédelem alatt álló tartalmak megosztására használták, az óra mindenképpen nekik ketyeg.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?