3 °C Budapest

Felütötte fejét a vizitdíj

Pénzcentrum
2007. február 14. 09:00

Holnaptól debütál a vizitdíj. Molnár Lajos szerint zavartalan lesz a rendszer bemutatkozása - írj a Népszabadság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A minisztérium a maga részéről országosan mintegy 23 kórházba telepít információs pultot, ahol a tárca, az ÁNTSZ és az egészségbiztosító szakemberei válaszolnak a kérdésekre.

A vizitdíj az intézménynél, illetve az orvosnál marad, a tárca becslése szerint a háziorvosok bevételeit havonta jóval több mint százezer forinttal növelve. A betegnek egyébként akkor is jár a kezelés, ha az orvos nem kér tőle pénzt, aki azonban ilyen esetben a vizitdíj összegével csökkentett összeget kap az ellátásért az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól. A miniszter arra kérte a gyógyítókat, hogy a beszedéssel járó vitás vagy bizonytalan helyzetben döntsenek a betegek javára.

Az országban egyedülálló módon a Szent Imre Kórházban a vizitdíjat a szokásos eszközök (készpénz, automata) mellett a beteg leróhatja mobiltelefon segítségével is. Regisztrálnia kell a szolgáltató honlapján vagy a kórházban kihelyezett ügyfélszolgálaton. Előre be kell fizetnie egy bizonyos összeget a cég számlájára, s erről hívhatja le egy sms-sel a kívánt összeget. A kórház a vizitdíj tíz százalékát, a beteg további 45 forintot fizet a szolgáltatásért.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?