11 °C Budapest

Újabb fordulat vizitdíj ügyben - az orvosok arcáról lefagyott a mosoly

Pénzcentrum
2007. január 31. 10:45

Az előzetes várakozásokkal ellentétben a mentesség élvező páciensek után az állam nem téríti meg majd a háziorvosoknak a teljes vizitdíj összegét, azok csupán résztérítésre válnak jogosulttá - írja a Magyar Nemzet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke, Huszár András saját praxisát alapul véve kiszámolta, hogy az Egészségügyi Minisztérium tervezet által az orvosok számára biztosított résztérítés számára 36 ezer forint plusz bevételt jelent, ami 120 gyermek ellátását jelenti. Ezzel szemben Huszár András legalább 400-500 gyermeket kezel havonta.

A gyermekorvosokat különösen érzékenyen érinti az intézkedés, mivel ők egyetlen vizitdíjat fizető pácienssel sem rendelkeznek. A Magyar Orvosi Kamara Háziorvosi Szekciójának elnökét, Kertai Aurél elmondta: a kompenzációt a zárt orvosi kasszából utalnák, vagyis amit az egyik praxisnak odaadnak, azt a másiktól vennék el.

A szaktárca szerint azonban a kompenzáció financiális vonatkozásairól és technikai kivitelezéséről még nem született meg a döntés.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?