3 °C Budapest

Újabb fordulat vizitdíj ügyben - az orvosok arcáról lefagyott a mosoly

Pénzcentrum
2007. január 31. 10:45

Az előzetes várakozásokkal ellentétben a mentesség élvező páciensek után az állam nem téríti meg majd a háziorvosoknak a teljes vizitdíj összegét, azok csupán résztérítésre válnak jogosulttá - írja a Magyar Nemzet.

A Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke, Huszár András saját praxisát alapul véve kiszámolta, hogy az Egészségügyi Minisztérium tervezet által az orvosok számára biztosított résztérítés számára 36 ezer forint plusz bevételt jelent, ami 120 gyermek ellátását jelenti. Ezzel szemben Huszár András legalább 400-500 gyermeket kezel havonta.

A gyermekorvosokat különösen érzékenyen érinti az intézkedés, mivel ők egyetlen vizitdíjat fizető pácienssel sem rendelkeznek. A Magyar Orvosi Kamara Háziorvosi Szekciójának elnökét, Kertai Aurél elmondta: a kompenzációt a zárt orvosi kasszából utalnák, vagyis amit az egyik praxisnak odaadnak, azt a másiktól vennék el.

A szaktárca szerint azonban a kompenzáció financiális vonatkozásairól és technikai kivitelezéséről még nem született meg a döntés.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?