18 °C Budapest

Kié lesz a vizitdíj-biznisz? - Megindult a versengés

Pénzcentrum
2007. február 8. 09:19

Nemcsak az egészségügy keres majd mintegy húszmilliárd forintot a vizitdíj bevezetésén, ugyanis a rendszer felállításához mintegy 1000 darab automatára van szükség, melyek egyenként egymillió forint körüli összegbe kerülnek. Egymilliárd forintos piac van tehát kialakulóban, a versengés már meg is indult a lehetséges beszállítók között - írja a Magyar Hírlap.

Piaci becslések szerint a magyar egészségügynek mintegy ezer darab automatára van szüksége a vizitdíj bevezetéséhez és mivel az egyszerű (csak nyugta nyomtatására képes) gépek ára is már 3-500,000 forint körül van, valószínűleg egymillió forint körüli ár lehet reális a magasabb technológiai színvonalat igénylő gépekért.

A hírek szerint új fejlesztésre idő hiányában nem volt lehetőség, így az átalakított parkolóautomatáktól kezdve a különböző "tuningolt" játékgépekig mindennel próbálkoznak a kicsit is esélyes vállalatok.

Az esélyesek közül a Műszertechnika-Online csoport olyan géppel lépett piacra, mely a díj beszedésén kívül a kórházi tájékozódásban is segítené a betegeket, a nagyobb, érintőképernyővel rendelkező berendezéseket 900 ezer forintért kínálják, míg a kisebb, nyomógombbal működő automaták már háromszázezer forinttól megvásárolhatók.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Az egészségügyben otthonosan mozgó Meditcom-Medical Systems -Patient Media céghármas automatája is kínál különböző extra szolgáltatásokat a díj bevezetésén kívül, a legokosabb (becslések szerint öt alkalmazott munkáját is elvégezni képes) készülékek azonban itt 2-3 millió forintba kerülnek.

A Minor Rendszerház Zrt az Európai Parlamentnek fejlesztett kioszkját alakította át egészségügyi célokra, azonban a legolcsóbb gép ára is egymillió forint körül mozog.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?