7 °C Budapest

1000 új munkahelyet teremt a Tesco - jótékonykodik az óriás?

Pénzcentrum
2007. január 2. 06:50

Közel 1000 új munkahely teremtését vállalta a Tesco és öt nagyobb kiskereskedelmi lánc a kuala lumpuri foglalkoztatásért és belkereskedelemért felelős minisztériummal kötött megállapodás szerint, amelynek célja hogy növeljék a foglalkoztatottságot a friss diplomások között.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Tescón kívül a Carrefour és a Giant hipermarket-láncok és három áruházlánc, a Jaya Jusco, Mydin Stores és a Store vesz részt a programban, amelynek részeként a frissen végzettek további képzést kapnak a raktározás és a reklám területén. A minisztérium szerint az így megszerzett tudás és tapasztalat nem csupán az elkövetkező néhány évben lehet a fiatal munkavállalók segítségére, de jó alapot nyújthat a későbbiekre nézve is.

A maláj kiskereskedelmi forgalom évről évre jelentősen bővül, ezért a maláj kormány indokoltnak tarja, hogy a forgalombővülés teremtette munkaerő-keresletet megfelelőképpen elégítsék ki, és esélyt adjanak a fiataloknak. A frissen végzettek várhatóan a marketing, az üzemvezetés vagy az adminisztráció területén kamatoztathatják majd tehetségüket

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06