26 °C Budapest

Slágeritalok: mit iszunk az ünnepek alatt?

Pénzcentrum
2006. december 12. 14:00

Az ünnepek közeledtével a legtöbben felkészülnek a nagyobb családi összejövetelre, esetleg értékes ajándékkal lepik meg üzleti partnereiket vagy egyszerűen csak igyekeznek lazítani egy kicsit. Összességében ezen törekvések mindegyike pozitívan befolyásolja a szeszesitalok piacát, felmértük hát, ki mire számít, mi fogy a legjobban és mennyibe kerülnek a legdrágább italok. Lássuk, mire jutottunk!

A Tinto Fino boráruháznál kérdésünkre elmondták, hogy meglehetősen erős decemberre számítanak, melyhez a borok mellett a pálinkák forgalmának növekedése is hozzájárulhat. A nyár kifejezetten nem a pálinka szezonja, így ezen a téren egyértelműen a forgalom felpörgését várják.

Esetükben a boroknál 4,000 Ft/palacktól kezdődik a prémium kategória, melyben az értékesítés szinte egyenletesen oszlik meg több ország között. Ha ki kell emelni egyes régiókat, akkor a chilei és argentin borok kedveltsége mindenképpen hangsúlyozandó, de szépen fogynak az olasz közép- és felső kategória reprezentánsai is, csakúgy mint a francia közép-, és közép-felső kategóriás borok.

A Tinto Fino tapasztalatai szerint változatlanul elmondható, hogy a magyar fogyasztók előnyben részesítik a magyar borokat, így még mindig jobban fogynak a hazai termékek, mint az importált palackok.

Az üzlet legdrágább terméke a palackonként 159 ezer forintot kóstáló 2001-es évjáratú Chateau Yquen, mely egy, a Tokajihoz hasonló technológiával készülő francia desszertbor. A legnagyobb forgási sebességet természetesen nem ez a kategória produkálja, a slágertermékek közé a Vylian pincészet borai mellett a chilei borok és az egri borok egy része tartozik.

Igyekeztünk megtudni, hogy a forgalomból mekkora szeletet hasít ki az online értékesítés, ez azonban csak szűk fél éve indult a Tinto Fino esetében és még nem teljesen kiforrott, ezért konkrét számokat nem közöltek.

Mindenesetre beszédes volt, hogy az előzőektől elütő, kissé pesszimistább hangszínben jött a válasz a "mi lesz a fellendülés után, januárban" típusú kérdésekre: "Bízunk a legjobbakban..."

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Kérdezősködésünket az Italnet.hu-nál folytattuk, ahol ugyan megerősítettek abban, hogy decemberben igen nagy a hajtás, ám hozzátették, hogy a forgalmat ilyenkor elsősorban a céges ajándékozások dobják meg. Az Italnet elsősorban olyan különlegességekkel foglalkozik mint a belga sörök vagy a maláta whiskyk.

A cég tapasztalatai szerint a vállalatok továbbra is leginkább magyar borokat szeretnek ajándékozni, melyek közül elsősorban név alapján választanak. Ebben a mezőnyben Bock és Gere a sláger, hiszen ezen pincészetek széles körben ismertek. Az import borok közül a francia és görög termékeket favorizálják az Italnetnél, a cégvezetők közti ajándékozás tárgyai azonban a leggyakrabban muzeális borok és aranypezsgők lesznek.

Mindent összevetve elmondható, hogy a különleges termékeké lehet a jövő, kereslet ugyanis bőven van rájuk. A cég kínálatában a legdrágább termékek között említhető a palackonként csaknem bruttó 379 ezer forintot kóstáló Remy Martin XIII. Louis konyak, valamint a muzeális borok mezőnyében az 1947-es Tokaji Esszencia, mely ára azonos az előző konyakéval.

Az átlagos ajándékozásnál az aranypezsgők mellett felkapottak a görög mazsola borok, valamint slágerterméknek számítanak a francia borok is.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 16. vasárnap
Jusztin
24. hét
Június 16.
Apák napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm