4 °C Budapest

Számítógép nélkül is használhatod a Skype-ot!

Pénzcentrum
2006. november 28. 15:00

Úgy tűnik az északi országok otthon vannak a telefonok fejlesztésben, egy dán cég új telefont fejlesztett ki a Skype-pal történő telefonáláshoz. Egyedülálló újdonság, hogy a vezeték nélküli készülék használatához nincs szükség számítógépre.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A DualPhone 3088 bázisa képes mind szélessávú internethez, mind analóg vezetékes vonalhoz csatlakozni. Így tehát a készülékkel lehet Skype-hívásokat és vezetékes hívásokat is kezdeményezni valamint fogadni.

A dán gyártó, az RTX Products A/S szerint ez az első olyan készülék amely képes a Skype-hoz csatlakozni anélkül, hogy személyi számítógépre volna szüksége a hívások irányításához. Az egyetlen dolog, amely elengedhetetlen használatához, az a világhálóhoz való folyamatos kapcsolódás. Azok a kapcsolatok, melyek bizonyos időszakonként, vagy inaktivitás esetén automatikus bontásra kerülnek nem alkalmasak hozzá.

A telefon színes kijelzőjén az aktuális Skype-partnereink állapotát látható. A felhasználó dönthet, hogy a Skype-on keresztül, vagy vezetékes vonalon kívánja felhívni a kiválasztott partnert. A készülék támogatja a Skype PC hívásokat, SkypeOut, Skypeln és Voicemail szolgáltatásokat is.

A készülék az RTX termékeket is árusító eladóhelyeken lesz elérhető december 1. után Európa-szerte, s 159 eurót (42 ezer forint) kell majd érte fizetni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?