100 fős ingyentelefon-chat? A Skype megcsinálta!

Pénzcentrum
2006. november 9. 15:00

Megjelent a legújabb Skype, 3.0 béta verzió. Az eddig megszokott szolgáltatások mellett meglepő és minden bizonnyal nagy népszerűségnek örvendő újdonságokkal. A Skype-ot felvásárló E-bay számára is óriási előrelépést jelenthet az új szolgáltatások kifejlesztése.

Nem is olyan rég értesültünk arról, hogy az E-bay online aukciós áruház felvásárolta a méltán népszerű, ingyenes telefonszolgáltatásáról elhíresült Skype-ot, egyesek szerint túlságosan is magas áron. Nagy növekedési kényszer hárul most a VoIP (voice over Internet protocol, hangtovábbítás Interneten keresztül) telefonálás úttörőjére, a piac számára is fontos információkat jelent, hogy milyen újdonsággal képesek most előrukkolni.

Ami késik, nem múlik, a Skype bejelentette legújabb 3.0-s, béta verzióját. Mit is tud még ez a nem végleges verzió? A felhasználóknak lehetősége nyílik arra, hogy linket helyezzenek el blogjukon vagy egyéb honlapokon, amelyek egy hatalmas chat-szobába (Public chat), vagy konferencia-hívásba (Skypecasts) vezetik az arra kattintókat.

A Public chat szolgáltatástól aligha ájulnak majd el a felhasználók, a Skypecast-tól viszont annál inkább, hiszen ilyen szolgáltatás eddig még nem volt elérhető. Leginkább egy óriási konferencia-beszélgetésre hasonlít, ahol akár 100 felhasználó is beszélgethet egyidejűleg, ráadásul mindezt az Interneten keresztül.

A szervízcsomagban találkozhatunk a Click-to-Call nevű újdonsággal is, amely révén a netes felhasználók közvetlenül egy honlapról tudnak Skype felhasználókat, vagy hagyományos telefonokat tárcsázni. Az E-bay számára a Skypecast és a Click-to-Call jelentheti a legnagyobb előrelépést, hiszen ha ezek a szolgáltatások beválnak, lehetőség lesz teljes mértékben on-line valós idejű aukciók indítására is.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 30. kedd
Janka, Zsanett
22. hét
Május 30.
Nemzetközi tejnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?