14 °C Budapest

100 fős ingyentelefon-chat? A Skype megcsinálta!

Pénzcentrum
2006. november 9. 15:00

Megjelent a legújabb Skype, 3.0 béta verzió. Az eddig megszokott szolgáltatások mellett meglepő és minden bizonnyal nagy népszerűségnek örvendő újdonságokkal. A Skype-ot felvásárló E-bay számára is óriási előrelépést jelenthet az új szolgáltatások kifejlesztése.

Nem is olyan rég értesültünk arról, hogy az E-bay online aukciós áruház felvásárolta a méltán népszerű, ingyenes telefonszolgáltatásáról elhíresült Skype-ot, egyesek szerint túlságosan is magas áron. Nagy növekedési kényszer hárul most a VoIP (voice over Internet protocol, hangtovábbítás Interneten keresztül) telefonálás úttörőjére, a piac számára is fontos információkat jelent, hogy milyen újdonsággal képesek most előrukkolni.

Ami késik, nem múlik, a Skype bejelentette legújabb 3.0-s, béta verzióját. Mit is tud még ez a nem végleges verzió? A felhasználóknak lehetősége nyílik arra, hogy linket helyezzenek el blogjukon vagy egyéb honlapokon, amelyek egy hatalmas chat-szobába (Public chat), vagy konferencia-hívásba (Skypecasts) vezetik az arra kattintókat.

A Public chat szolgáltatástól aligha ájulnak majd el a felhasználók, a Skypecast-tól viszont annál inkább, hiszen ilyen szolgáltatás eddig még nem volt elérhető. Leginkább egy óriási konferencia-beszélgetésre hasonlít, ahol akár 100 felhasználó is beszélgethet egyidejűleg, ráadásul mindezt az Interneten keresztül.

A szervízcsomagban találkozhatunk a Click-to-Call nevű újdonsággal is, amely révén a netes felhasználók közvetlenül egy honlapról tudnak Skype felhasználókat, vagy hagyományos telefonokat tárcsázni. Az E-bay számára a Skypecast és a Click-to-Call jelentheti a legnagyobb előrelépést, hiszen ha ezek a szolgáltatások beválnak, lehetőség lesz teljes mértékben on-line valós idejű aukciók indítására is.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem