100 fős ingyentelefon-chat? A Skype megcsinálta!

Pénzcentrum
2006. november 9. 15:00

Megjelent a legújabb Skype, 3.0 béta verzió. Az eddig megszokott szolgáltatások mellett meglepő és minden bizonnyal nagy népszerűségnek örvendő újdonságokkal. A Skype-ot felvásárló E-bay számára is óriási előrelépést jelenthet az új szolgáltatások kifejlesztése.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Nem is olyan rég értesültünk arról, hogy az E-bay online aukciós áruház felvásárolta a méltán népszerű, ingyenes telefonszolgáltatásáról elhíresült Skype-ot, egyesek szerint túlságosan is magas áron. Nagy növekedési kényszer hárul most a VoIP (voice over Internet protocol, hangtovábbítás Interneten keresztül) telefonálás úttörőjére, a piac számára is fontos információkat jelent, hogy milyen újdonsággal képesek most előrukkolni.

Ami késik, nem múlik, a Skype bejelentette legújabb 3.0-s, béta verzióját. Mit is tud még ez a nem végleges verzió? A felhasználóknak lehetősége nyílik arra, hogy linket helyezzenek el blogjukon vagy egyéb honlapokon, amelyek egy hatalmas chat-szobába (Public chat), vagy konferencia-hívásba (Skypecasts) vezetik az arra kattintókat.

A Public chat szolgáltatástól aligha ájulnak majd el a felhasználók, a Skypecast-tól viszont annál inkább, hiszen ilyen szolgáltatás eddig még nem volt elérhető. Leginkább egy óriási konferencia-beszélgetésre hasonlít, ahol akár 100 felhasználó is beszélgethet egyidejűleg, ráadásul mindezt az Interneten keresztül.

A szervízcsomagban találkozhatunk a Click-to-Call nevű újdonsággal is, amely révén a netes felhasználók közvetlenül egy honlapról tudnak Skype felhasználókat, vagy hagyományos telefonokat tárcsázni. Az E-bay számára a Skypecast és a Click-to-Call jelentheti a legnagyobb előrelépést, hiszen ha ezek a szolgáltatások beválnak, lehetőség lesz teljes mértékben on-line valós idejű aukciók indítására is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 3. péntek
Ferenc, Olívia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?