Sokba kerülhet a hanyagság - ők már tudják

Pénzcentrum
2006. szeptember 26. 16:00

Újabb adatkiadási botrány tört ki az Egyesült Államokban, a Google után most az AOL-on van a sor. A vállalatot pénteken perelték be azzal az indokkal, hogy a társaság adatbázisai interneten keresztül szabadon elérhetővé voltak az idén júniusban.


Az érintett adatbázisban 650,000 ügyfél személyes adatait tartalmazta. Bár a az adatok névtelenek voltak, a felperes szerint elégséges adat áll rendelkezésre ahhoz, hogy azok alapján be lehessen azonosítani a pórul járt felhasználókat. Emellett nem tartják elégségesnek a vállalat részéről történt intézkedéseket sem, bár két alkalmazottat elbocsátottak és a technológiai vezetője beadta a lemondását.

A vádiratban az adatvédelmi törvény megsértésével és csalárd, megtévesztő üzleti gyakorlat folytatásával vádolják a céget, amelynek, ha a felperes nyer 5,000 dollár értékű kártérítést kell majd fizetnie mind a 650,000 érintettnek.

Az AOL jogi képviselője egyelőre nem kommentálta az eseményeket, de az biztos, hogy Szövetségi Kereskedelmi Kamara részéről is további büntetésre számíthat a vállalat.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?