Sokba kerülhet a hanyagság - ők már tudják

Pénzcentrum
2006. szeptember 26. 16:00

Újabb adatkiadási botrány tört ki az Egyesült Államokban, a Google után most az AOL-on van a sor. A vállalatot pénteken perelték be azzal az indokkal, hogy a társaság adatbázisai interneten keresztül szabadon elérhetővé voltak az idén júniusban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


Az érintett adatbázisban 650,000 ügyfél személyes adatait tartalmazta. Bár a az adatok névtelenek voltak, a felperes szerint elégséges adat áll rendelkezésre ahhoz, hogy azok alapján be lehessen azonosítani a pórul járt felhasználókat. Emellett nem tartják elégségesnek a vállalat részéről történt intézkedéseket sem, bár két alkalmazottat elbocsátottak és a technológiai vezetője beadta a lemondását.

A vádiratban az adatvédelmi törvény megsértésével és csalárd, megtévesztő üzleti gyakorlat folytatásával vádolják a céget, amelynek, ha a felperes nyer 5,000 dollár értékű kártérítést kell majd fizetnie mind a 650,000 érintettnek.

Az AOL jogi képviselője egyelőre nem kommentálta az eseményeket, de az biztos, hogy Szövetségi Kereskedelmi Kamara részéről is további büntetésre számíthat a vállalat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 23. 16:07