14 °C Budapest

Romlott ételek - 600 millió forintos bírság

Pénzcentrum
2006. szeptember 22. 06:50

A nyári idegenforgalmi időszakban az élelmiszer-ellenőrző hatóságok több mint 34 ezer egységet vizsgáltak, és több mint 600 millió forint bírságot szabtak ki.

A nyári fokozott ellenőrzések nyomán az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) 21 egység üzemeltetését függesztette fel súlyos közegészségügyi hiányosságok miatt.

Az ÁNTSZ mintegy 287,5 millió forint, az Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Állomások (ÁÉEÁ) 68,4 millió forint, a Növény- és Talajvédelmi Központi Szolgálat (NTKSZ) 15,8 millió forint, a Fogyasztóvédelmi Felügyelőségek (FVF) 239,7 millió forint bírságot szabott ki.

Az állategészségügyi hatóságok több mint 118 ezer élelmiszertételt ellenőriztek, amelyből mintegy 2400-at kifogásoltak, a forgalomba került élelmiszerek 98 százaléka megfelelő volt.

A növény-egészségügyi hatóság friss zöldség-gyümölcs ellenőrzése során a megvizsgált 108 élelmiszertételből 49 esetben találtak az ellenőrök részben romlott, hibás vagy szennyezett terméket. A megengedettnél magasabb mennyiségű növényvédőszer-maradékot a vizsgált tételek 0,9 százalékában találtak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A fogyasztóvédelmi felügyelőségek mintegy 23 ezer élelmiszer-tételt ellenőriztek, amelynek 27 százalékát kifogásolták az ellenőrök.

Szabálytalanságokat tapasztaltak a lejárt minőség-megőrzési idejű termékek forgalmazásában, a hűtés és árutárolás terén, a személyi higiéniában, és előfordult az engedély nélküli tevékenység, a dokumentáció hiánya, valamint termékjelölési hibákat is találtak az ellenőrök.

Az eddigi szigorú hatósági ellenőrzések ellenére is találtak a piacon az ellenőrök olyan húsfeldolgozókat, raktárakat, ahol engedély nélküli tevékenységet folytattak, valamint, hogy megnőtt a szalmonellás megbetegedések száma, és ételmérgezés is előfordult.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem