5 °C Budapest

Prémium-vadászat a Balatonnál

Pénzcentrum
2006. július 18. 11:00

Tovább élnek a szezonális kisboltok a Balaton partján, többségük májusban nyit és a szezon végével, szeptemberben zár. Ennek a működésnek többek között az az előnye, hogy a működtetőnek 5-6 hónapnyi forgókészletbe kell fektetnie és nem kell állandó alkalmazottat fizetnie.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Tovább élnek a szezonális kisboltok a Balaton partján, többségük májusban nyit és a szezon végével, szeptemberben zár. Ennek a működésnek többek között az az előnye, hogy a működtetőnek 5-6 hónapnyi forgókészletbe kell fektetnie és nem kell állandó alkalmazottat fizetnie - írja a Napi.

A boltosok a szezon elején jelentősebb pénzeszközöket kötnek le a készletekbe, melyekkel általában kihúzzák őszig, de alkalmanként a következő szezonra is maradhat valami, így fordulhat elő, hogy sokszor divatjamúlt árucikkekkel is találkozunk.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint nem állítható, hogy a balatoni kisboltok drágák, hiszen az világszerte megfigyelhető jelenség, hogy a nyaralóövezetekben az árszínvonal valamivel magasabb az átlagosnál. Másrészről viszont gátolja az árak elszabadulását a multik megjelenése, melyek jelentős nyomás alá helyezik a kisebb piaci szereplőket.

A Balatonnál egyébként többnyire a prémium kategóriás, világmárkák fogynak, hiszen a külföldi turisták elsősorban ezen termékekről tudják megállapítani, mit is rejt a csomagolás.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?