14 °C Budapest

Megint több százan kerülnek az utcára

Pénzcentrum
2006. január 6. 10:52

Mától kezdve a Népszabadságot sem a Szikra Lapnyomdában nyomtatják, így miután az elmúlt másfél évben a Blikk, a Nemzeti Sport, a Világgazdaság, a Napi Gazdaság, a Mai Nap és a Napi Ász is elhagyta a patinás műhelyt, a cég jelentős elbocsátásokra kényszerül - írja a Világgazdaság.

Mától kezdve a Népszabadságot sem a Szikra Lapnyomdában nyomtatják, így miután az elmúlt másfél évben a Blikk, a Nemzeti Sport, a Világgazdaság, a Napi Gazdaság, a Mai Nap és a Napi Ász is elhagyta a patinás műhelyt, a cég jelentős elbocsátásokra kényszerül – írja a Világgazdaság.
Az évek óta zsugorodó példányszámú napilap, melyet ezentúl a többségi tulajdonos Ringier saját tulajdonú gépeivel állítanak majd elő, az utolsó megrendelője volt a nyomdának, így a társaság a dolgozóinak több mint felét elbocsátja idén: a 2005. év végi 340 fős állomány helyett áprilisra már csak 120-130 fővel számol a többségi tulajdonos Láng Holding Rt.
Ahhoz, hogy a tulajdonos elvárásainak megfelelően a Szikra a közvetlen költségeit 20, a fel nem osztott költségeit pedig 40-50%-kal tudja csökkenteni el kell adniuk több gépeit is. A napilap-nyomtatásra alkalmas cold-set gépek értékesítésével felszabaduló helyet a nyomda a Nemzeti Tankönyvkiadó Rt-nek fogja kiadni raktárterületként. A Nemzeti Tankönyvkiadó nemrég szintén a Láng Holding tulajdonába került, így valószínűleg a Szikra is a tankönyvpiacon próbál ezek után erősíteni.

Az értékesítésre kerülő cold-seteken kívül a nyomdának van  két (magazin nyomtatásra is alkalmas) heat-set és egy íves nyomógépe is, melyek terhelése Máthé Sándor, a Szikra vezérigazgatója szerint 10-15%-kal nő majd idén.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem