33 °C Budapest

Megint több százan kerülnek az utcára

Pénzcentrum
2006. január 6. 10:52

Mától kezdve a Népszabadságot sem a Szikra Lapnyomdában nyomtatják, így miután az elmúlt másfél évben a Blikk, a Nemzeti Sport, a Világgazdaság, a Napi Gazdaság, a Mai Nap és a Napi Ász is elhagyta a patinás műhelyt, a cég jelentős elbocsátásokra kényszerül - írja a Világgazdaság.

Mától kezdve a Népszabadságot sem a Szikra Lapnyomdában nyomtatják, így miután az elmúlt másfél évben a Blikk, a Nemzeti Sport, a Világgazdaság, a Napi Gazdaság, a Mai Nap és a Napi Ász is elhagyta a patinás műhelyt, a cég jelentős elbocsátásokra kényszerül – írja a Világgazdaság.
Az évek óta zsugorodó példányszámú napilap, melyet ezentúl a többségi tulajdonos Ringier saját tulajdonú gépeivel állítanak majd elő, az utolsó megrendelője volt a nyomdának, így a társaság a dolgozóinak több mint felét elbocsátja idén: a 2005. év végi 340 fős állomány helyett áprilisra már csak 120-130 fővel számol a többségi tulajdonos Láng Holding Rt.
Ahhoz, hogy a tulajdonos elvárásainak megfelelően a Szikra a közvetlen költségeit 20, a fel nem osztott költségeit pedig 40-50%-kal tudja csökkenteni el kell adniuk több gépeit is. A napilap-nyomtatásra alkalmas cold-set gépek értékesítésével felszabaduló helyet a nyomda a Nemzeti Tankönyvkiadó Rt-nek fogja kiadni raktárterületként. A Nemzeti Tankönyvkiadó nemrég szintén a Láng Holding tulajdonába került, így valószínűleg a Szikra is a tankönyvpiacon próbál ezek után erősíteni.

Az értékesítésre kerülő cold-seteken kívül a nyomdának van  két (magazin nyomtatásra is alkalmas) heat-set és egy íves nyomógépe is, melyek terhelése Máthé Sándor, a Szikra vezérigazgatója szerint 10-15%-kal nő majd idén.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 3. vasárnap
Kornél, Soma
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?