28 °C Budapest

Növekvő sikere van az ösztönzésnek

Pénzcentrum
2005. október 21. 09:24

A szaktárca tájékoztatása szerint október elseje óta csaknem 3200-an váltották ki a Startkártyát, mellyel a pályakezdők két évig jelentős járulékkedvezményt kapnak.

 
 
 
Az október elseje óta használható Startkártyát eddig csaknem 3200 fiatal váltotta ki - közölte a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium. Mivel a kártya két évig érvényes, feltehetően a fiatalok többsége már az elhelyezkedési lehetőségét tisztázva kérte annak kiállítását.
A program lényege, hogy nem kell kifizetni az ezzel rendelkező fiatal munkavállaló után a tételes egészségügyi hozzájárulást, a 29 százalékos társadalombiztosítási és a 3 százalékos munkaadói járulékot. Ehelyett az első évben a bruttó munkabér tizenöt százalékos, a második évben huszonöt százalékos mértékét fizeti a munkaadó járulékként. A kedvezményt a minimálbér másfélszereséig, felsőfokú végzettségűeknél annak kétszereséig érvényesítheti a foglalkoztató.
A kedvezmény a kártya érvényességi idejében több munkaadónál is igénybe vehető. Az igazolványt az adóhatóság állítja ki. A kártyán az adóazonosító jel, a pályakezdő neve, személyes adatai, a kiállítás és az érvényesség ideje szerepel.
A kártya a kiváltásától számított két évig érvényes, figyelembe véve azt is, hogy a munkavállaló 25 évnél - felsőfokú végzettség esetében 30 évnél - fiatalabb legyen.
(forrás: Kormányzati Hírportál)
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 4. szerda
Domonkos, Dominika
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?