0 °C Budapest

Vita az oktatás körül

Pénzcentrum
2005. október 10. 09:16

Hétfői ülésén a felsőoktatási törvény módosításáról és az EU tagállamaival folytatott büntetőjogi együttműködésről szóló törvényjavaslatról dönt a parlament.

 
Hétfői ülésén a felsőoktatási törvény módosításáról és az EU tagállamaival folytatott büntetőjogi együttműködésről szóló törvényjavaslatról dönt a parlament.
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn várhatóan amerikai útjának tapasztalatairól számol be a Parlamentben. A Ház a szokásosnál hosszabb időkeretben, nyolcvan percben vitatja meg azt a jelentést, amelyet a gazdasági bizottság Manninger Jenő (Fidesz) 2005. június 13-án elhangzott interpellációja kapcsán készített. A fideszes politikus - Kóka János gazdasági miniszterhez szólva - "Lendületben az országutak tönkretétele, avagy mikor állítják helyre a balesetveszélyes közutakat?" címmel mondta el interpellációját. Az interpellációra adott államtitkári választ a parlament többsége nem fogadta el.
Zárószavazás lesz a "Nemzeti Stratégia a kábítószer-probléma visszaszorítása" című dokumentumba foglaltaknak az EU készülő drogstratégiájával való összehangolást előkészítő eseti bizottság eddigi tevékenységéről szóló országgyűlési határozati javaslatról, az EU tagállamaival folytatott bűnügyi együttműködésről szóló törvényjavaslatról. Várhatóan ugyancsak szavaz a Ház a felsőoktatási törvény módosításáról.
A határozathozatalok után a képviselők lefolytatják a foglalkoztatói nyugellátást szolgáló intézményekről szóló törvényjavaslat általános vitáját, a családtámogatási rendszer átalakításáról szóló törvényjavaslat részletes vitáját és megkezdik a Nemzeti Földalapról szóló törvény módosításának tárgyalását.
Kedden az SZDSZ kezdeményezésére politikai vitával folytatja munkáját a Ház, a Fidesz visszaállamosítási megnyilatkozásairól címmel. Ezt követően egyes környezetvédelmi törvények jogharmonizációs módosítása és a 2004-es zárszámadás általános, illetve részletes vitáját folytatja le az Országgyűlés
Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 29. szerda
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem