Vita az oktatás körül

Pénzcentrum
2005. október 10. 09:16

Hétfői ülésén a felsőoktatási törvény módosításáról és az EU tagállamaival folytatott büntetőjogi együttműködésről szóló törvényjavaslatról dönt a parlament.

 
Hétfői ülésén a felsőoktatási törvény módosításáról és az EU tagállamaival folytatott büntetőjogi együttműködésről szóló törvényjavaslatról dönt a parlament.
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn várhatóan amerikai útjának tapasztalatairól számol be a Parlamentben. A Ház a szokásosnál hosszabb időkeretben, nyolcvan percben vitatja meg azt a jelentést, amelyet a gazdasági bizottság Manninger Jenő (Fidesz) 2005. június 13-án elhangzott interpellációja kapcsán készített. A fideszes politikus - Kóka János gazdasági miniszterhez szólva - "Lendületben az országutak tönkretétele, avagy mikor állítják helyre a balesetveszélyes közutakat?" címmel mondta el interpellációját. Az interpellációra adott államtitkári választ a parlament többsége nem fogadta el.
Zárószavazás lesz a "Nemzeti Stratégia a kábítószer-probléma visszaszorítása" című dokumentumba foglaltaknak az EU készülő drogstratégiájával való összehangolást előkészítő eseti bizottság eddigi tevékenységéről szóló országgyűlési határozati javaslatról, az EU tagállamaival folytatott bűnügyi együttműködésről szóló törvényjavaslatról. Várhatóan ugyancsak szavaz a Ház a felsőoktatási törvény módosításáról.
A határozathozatalok után a képviselők lefolytatják a foglalkoztatói nyugellátást szolgáló intézményekről szóló törvényjavaslat általános vitáját, a családtámogatási rendszer átalakításáról szóló törvényjavaslat részletes vitáját és megkezdik a Nemzeti Földalapról szóló törvény módosításának tárgyalását.
Kedden az SZDSZ kezdeményezésére politikai vitával folytatja munkáját a Ház, a Fidesz visszaállamosítási megnyilatkozásairól címmel. Ezt követően egyes környezetvédelmi törvények jogharmonizációs módosítása és a 2004-es zárszámadás általános, illetve részletes vitáját folytatja le az Országgyűlés
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 17. szerda
Jácint
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?