21 °C Budapest

Vita az oktatás körül

Pénzcentrum
2005. október 10. 09:16

Hétfői ülésén a felsőoktatási törvény módosításáról és az EU tagállamaival folytatott büntetőjogi együttműködésről szóló törvényjavaslatról dönt a parlament.

 
Hétfői ülésén a felsőoktatási törvény módosításáról és az EU tagállamaival folytatott büntetőjogi együttműködésről szóló törvényjavaslatról dönt a parlament.
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn várhatóan amerikai útjának tapasztalatairól számol be a Parlamentben. A Ház a szokásosnál hosszabb időkeretben, nyolcvan percben vitatja meg azt a jelentést, amelyet a gazdasági bizottság Manninger Jenő (Fidesz) 2005. június 13-án elhangzott interpellációja kapcsán készített. A fideszes politikus - Kóka János gazdasági miniszterhez szólva - "Lendületben az országutak tönkretétele, avagy mikor állítják helyre a balesetveszélyes közutakat?" címmel mondta el interpellációját. Az interpellációra adott államtitkári választ a parlament többsége nem fogadta el.
Zárószavazás lesz a "Nemzeti Stratégia a kábítószer-probléma visszaszorítása" című dokumentumba foglaltaknak az EU készülő drogstratégiájával való összehangolást előkészítő eseti bizottság eddigi tevékenységéről szóló országgyűlési határozati javaslatról, az EU tagállamaival folytatott bűnügyi együttműködésről szóló törvényjavaslatról. Várhatóan ugyancsak szavaz a Ház a felsőoktatási törvény módosításáról.
A határozathozatalok után a képviselők lefolytatják a foglalkoztatói nyugellátást szolgáló intézményekről szóló törvényjavaslat általános vitáját, a családtámogatási rendszer átalakításáról szóló törvényjavaslat részletes vitáját és megkezdik a Nemzeti Földalapról szóló törvény módosításának tárgyalását.
Kedden az SZDSZ kezdeményezésére politikai vitával folytatja munkáját a Ház, a Fidesz visszaállamosítási megnyilatkozásairól címmel. Ezt követően egyes környezetvédelmi törvények jogharmonizációs módosítása és a 2004-es zárszámadás általános, illetve részletes vitáját folytatja le az Országgyűlés
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 5. csütörtök
Krisztina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?