Félelmetes növekedés - napi egymillió új ügyfél

Pénzcentrum
2005. október 6. 08:48

Naponta mintegy egymillió nő a mobiltelefon-tulajdonosok száma a világban, és ez a hatalmas növekedési folyamat nemhogy nem gyengül, de napról napra erősödik.

 
Naponta mintegy egymillió nő a mobiltelefon-tulajdonosok száma a világban, és ez a hatalmas növekedési folyamat nemhogy nem gyengül, de napról napra erősödik.
A Global Mobile Suppliers Association (GSA) nevű szakmai szervezet felmérése és az SG.hu hírmagazin közlése szerint csak az idei esztendő első hónapjában világszerte 234 millió 700 ezer új kártyás vagy számlás előfizetőt szereztek a mobilszolgáltatók. A GSM/3G Network Update nevű dokumentumból kiderül, hogy a mobilpiac növekedése elsősorban az afrikai, dél-amerikai és ázsiai országoknak, valamint Indiának köszönhető. A GSA információi szerint jelenleg a világ 200 államában 670 GSM-hálózat található és jelenleg 1700 különböző mobiltelefon-modell kapható.
A harmadik generációs szélessávú mobilhálózatok nyújtotta lehetőségeket ugyan napjainkban csupán a felhasználók egy kis része tudja kihasználni, ettől függetlenül világszerte fokozatosan nő ezeknek az előfizetőknek a száma. A GSA szerint a mostani több mint 1,5 milliárd mobiltelefon-tulajdonosból 32,22 millió képes a 3G-s mobilhálózatokban rejlő lehetőségek kiaknázására.
Az idén összesen huszonkét 3G-s mobilhálózat kezdett vagy kezd működni. Mindez azt jelenti, hogy 2005 végére már világszerte nyolcvankét 3G-s mobilhálózatot tartanak majd nyilván. Ezenkívül hét harmadik generációs mobilhálózat építését kezdik meg még az idén, azonban ezeket már csak 2006-ban adják át Magyarországon elsőként a T-Mobile vezette be ezt a szolgáltatást.
Hazánkban a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) szeptemberi adatai szerint a mobilelőfizetések száma már meghaladta a 9 milliót, melyből a T-Mobile Magyarországra. 45,6, a Pannon GSM-re 34,09, a Vodafone-ra pedig 20,32 százalék jutott.
Kapcsolódó cikkek:
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 4. szombat
Ráhel, Csenge
5. hét
Február 4.
Rákellenes világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?