24 °C Budapest

Félelmetes növekedés - napi egymillió új ügyfél

Pénzcentrum
2005. október 6. 08:48

Naponta mintegy egymillió nő a mobiltelefon-tulajdonosok száma a világban, és ez a hatalmas növekedési folyamat nemhogy nem gyengül, de napról napra erősödik.

 
Naponta mintegy egymillió nő a mobiltelefon-tulajdonosok száma a világban, és ez a hatalmas növekedési folyamat nemhogy nem gyengül, de napról napra erősödik.
A Global Mobile Suppliers Association (GSA) nevű szakmai szervezet felmérése és az SG.hu hírmagazin közlése szerint csak az idei esztendő első hónapjában világszerte 234 millió 700 ezer új kártyás vagy számlás előfizetőt szereztek a mobilszolgáltatók. A GSM/3G Network Update nevű dokumentumból kiderül, hogy a mobilpiac növekedése elsősorban az afrikai, dél-amerikai és ázsiai országoknak, valamint Indiának köszönhető. A GSA információi szerint jelenleg a világ 200 államában 670 GSM-hálózat található és jelenleg 1700 különböző mobiltelefon-modell kapható.
A harmadik generációs szélessávú mobilhálózatok nyújtotta lehetőségeket ugyan napjainkban csupán a felhasználók egy kis része tudja kihasználni, ettől függetlenül világszerte fokozatosan nő ezeknek az előfizetőknek a száma. A GSA szerint a mostani több mint 1,5 milliárd mobiltelefon-tulajdonosból 32,22 millió képes a 3G-s mobilhálózatokban rejlő lehetőségek kiaknázására.
Az idén összesen huszonkét 3G-s mobilhálózat kezdett vagy kezd működni. Mindez azt jelenti, hogy 2005 végére már világszerte nyolcvankét 3G-s mobilhálózatot tartanak majd nyilván. Ezenkívül hét harmadik generációs mobilhálózat építését kezdik meg még az idén, azonban ezeket már csak 2006-ban adják át Magyarországon elsőként a T-Mobile vezette be ezt a szolgáltatást.
Hazánkban a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) szeptemberi adatai szerint a mobilelőfizetések száma már meghaladta a 9 milliót, melyből a T-Mobile Magyarországra. 45,6, a Pannon GSM-re 34,09, a Vodafone-ra pedig 20,32 százalék jutott.
Kapcsolódó cikkek:
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 12. péntek
Gyula
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem