43 millió eurót fektet be a FADESA

Pénzcentrum
2005. október 3. 16:45

A FADESA, Európa egyik legnagyobb ingatlanbefektetője, megkezdte a “Central Passage Budapest" értékesítését. Ez a cég első magyarországi üzleti vállalkozása, amely során 43 millió eurót kíván befektetni.

 
A FADESA, Európa egyik legnagyobb ingatlanbefektetője, megkezdte a “Central Passage Budapest” értékesítését. Ez a cég első magyarországi üzleti vállalkozása, amely során 43 millió eurót kíván befektetni.
A FADESA Spanyolország egyik legnagyobb ingatlanbefektető társasága, amely nagy volumenű lakóingatlanok és nyaralók fejlesztésére szakosodott. Az említettek mellett a társaság tevékenységi bázisának számít még a szabadidős profilhoz kapcsolódó szállodai és golfpályák építési beruházásaival foglalkozó üzletág. A cégelnöki teendőket Manuel Jove Capellán látja el, aki több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik, ennek során több, mint 27.000 lakást fejlesztett, valamint 100.000 ingatlant értékesített Spanyolrszágban, Portugáliában, Marokkóban, Magyarországon, továbbá Lengyelországon és Franciaországban. A FADESA nettó adózás utáni üzleti nyeresége 2004-ben 120,3 milló euró volt, amely a 2003-as évhez évhez képest 41 százalékos növekedést jelent. A FADESA konszolidált árbevétele 2004-ben elérte a 686,5 millió eurót. A FADESA 2005 június 30-ig összesen 18,4 millió négyzetméter építési földterületet értékesített.
Ma reggel, az Országos Lakás- és Építésügyi Hivatal elnöke, Borsi László, valamint a FADESA elnöke, Manuel Jove Capellán részt vettek a beruházás alapkőletételi ünnepségen. Az esemény ezen túl azért is jelentős, hiszen spanyol ingatlanbefektető most lép először a magyarországi  piacra. Az ünnepségen közreműködött a VI. kerületi polgármester, Verók István, továbbá Spanyolország Magyarországra akkreditált nagykövete, Antonio Ortiz García. Emellett a magyar politikai és gazdasági élet meghatározó személyiségei is jelen voltak a rendezvényen.
A Central Passage Budapest Pest történelmi negyedében található, a főváros szívében. A 7.876 m2 alapterületen létrehozandó beruházás kiemelkedik majd modern és művészi építészeti stílusával. A FADESA ezen első magyarországi beruházása egy 271 lakásos, emeletes épület lesz, amelyet kereskedelmi galéria és irodák egészítenek ki. A tervezett lakások magas építésűek lesznek, amelyet egyaránt kínálnak a hazai, illetve a nemzetközi vásárlók számára. A projekt iránt már jelezték érdeklődésüket különböző angol, ír  valamint spanyol befektetők. Ezek alapján várhatóan nagy sikere lesz a fejlesztésnek, hiszen a beruházás közel egy hónapja történt beindítása óta az ingatlanoknak már több mint 20 százalékát értékesítették.
Az értékesítés bázisa az az új Kereskedelmi Iroda, amelyet Budapest belvárosában nyitott a FADESA. Az értékesítést emellett a világ számos országában segíti a társaság által működtetett értékesítési hálózat.
A Central Passage Budapest beruházás a FADESA nemzetközi stratégiája szempontjából jelentős lépés. A társaság a kilencvenes évek végén kezdett bele az expanzív terjeszkedésbe, s ezzel a spanyol ingatlanbefektető cégek közül az elsők között lépett a nemzetközi piacra. E terjeszkedési politika mindig is az adott ország helyi hagyományainak elfogadásán alapult, amelyet a vállalat integrált üzleti modelljének alkalmazásával egészített ki, igazodva az egyes piacok adottságaihoz. Ezzel együtt mindig megőrizték a vállalatra jellemző sajátságokat, úgyis mint a helyi szükségletek folyamatos tanulmányozása, a környék és a környezetvédelmi előírások tiszteletben tartása, az ügyfelekkel történő kompromisszum, valamint az értékek támogatása.
A társaság portugáliai jelenelétével, illetve azáltal, hogy immáron Marokkó első számú spanyol befektetőjének számít, a FADESA elérkezettnek látja az időt, hogy egyéb európai piacok felé is nyisson.Ez alapján idén májusban jelentette be a társaság, hogy belép a lengyel ingatlanpiacra, a Prokom Group-pal való üzleti együttműködés által. Az említett helyi társaság méltó referenciát jelent arra, hogy közösen, egy több mint 1.900 lakásból álló lakóingatlan beruházást valósítson meg a társaság Varsó egyik legexkluzívabb negyedében. Ennek folytatásaként júniusban a FADESA részt vásárolt a francia Financière Rive Gauche nevű társaságban, amely a lyon-i, párizsi és a Rhône Alpokbeli ingatlanpiac egyik meghatározó társasága. Ennek segítségével a társaság az előzetes számítások szerint mintegy 200 millió eurót kíván beruházni az elkövetkező három évben Franciaországban. Emellett a cég folyamatosan kutatja az egyéb országokban - mint Csehország vagy Szlovákia - rejlő befektetési lehetőségeket.
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 5. hétfő
Fatime
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?