27 °C Budapest

Egy csónakban evez az SAP és az IBM

Pénzcentrum
2005. szeptember 22. 17:11

Az SAP AG (NYSE: SAP) és az IBM ma bejelentették, hogy olyan kedvező költségszintű, nagy teljesítményű analitikai megoldáscsomag közös tesztelésére és piaci bevezetésére készülnek, amely megkönnyíti ügyfeleik számára a kritikus üzleti információk gyűjtését, tárolását és elemzését.

Az SAP AG (NYSE: SAP) és az IBM ma bejelentették, hogy olyan kedvező költségszintű, nagy teljesítményű analitikai megoldáscsomag közös tesztelésére és piaci bevezetésére készülnek, amely megkönnyíti ügyfeleik számára a kritikus üzleti információk gyűjtését, tárolását és elemzését.
Az üzleti információk egyre bővülő tömegét kezelő ügyfeleknek nagy mennyiségű adatokon kell erősen interaktív lekérdezéseket futtatniuk. Ha a magas szintű lekérdezési teljesítményért cserébe nem akarnak kompromisszumot kötni a lekérdezési rugalmasság terén, új, rugalmasabb, szabadabban skálázható, és a korábbi rendszereknél jobb teljesítményjellemzőket illetve rendelkezésre állást nyújtó, adaptív számítástechnikai platformot kell beszerezniük.
A nagy teljesítményű analitikai megoldáscsomag biztosítja ezeket a képességeket. Segítségével a vállalatok felgyorsíthatják innovációs ciklusidejüket, mivel dolgozóik másodperceken belül hozzájutnak azokhoz a kritikus információkhoz, amelyek manuális összegyűjtése több órát venne igénybe. Ráadásul ezzel a megoldással több felhasználó hajthat végre párhuzamos lekérdezéseket, így a szervezet különböző szintjein a dolgozók széles köre nyerhet mélyreható betekintést az üzleti működésbe. A kezdeti időszakban a közös analitikai megoldáscsomagot az SAP Business Information Warehouse és az SAP NetWeaver Business Intelligence rendszereket futtató ügyfelek vehetik majd igénybe.
Az SAP nagy teljesítményű analitikai képességeire, valamint az IBM BladeCenter és TotalStorage hardvereszközök kombinációjára támaszkodva az ügyfelek valamennyi vállalatirányítási szinten párhuzamosan hozhatnak megalapozott döntéseket” – mutatott rá Volker Loehr, az SAP IBM-mel kiépített partnerkapcsolatért felelős ügyvezető igazgatója. Az IBM és az SAP megoldásainak köszönhetően ügyfeleink rugalmas és alacsony teljes rendszerköltségű architektúra segítségével, közvetlenül és gyorsan jutnak hozzá a szükséges információkhoz.
Az IBM és az SAP végponttól végpontig terjedő, méretrugalmas BI megoldásával a vállalatok a hagyományos módszerekre jellemző sebességnél jóval gyorsabban tudnak nagy adatvolument feldolgozni jelentett ki Nimish Mehta, az SAP nagyvállalati információkezelési megoldásokért felelős alelnöke.”
Az IBM és az SAP egyszerűen telepíthető és adminisztrálható, közös megoldása biztosítja az üzleti analitika terén oly fontos önkiszolgáló infrastruktúrát. A BladeCenter igény alapú (on-demand) képességei köztük az önmenedzselés és az önkonfigurálás várhatóan a rendszerfelügyeletet is egyszerűsítik és az üzemeltetési költségeket is mérséklik majd. Az IBM TotalStorage megoldásai gyors és megbízható hozzáférést nyújtanak a nagy adattömegekhez, és ezen keresztül a valós idejű lekérdezés tesznek lehetővé.
Az IBM SAP-szoftverekre optimalizált DB2 Universal Database terméke szintén jól kiegészíti az SAP NetWeaver-alapú technológiát. A rendkívül méretrugalmas, robusztus DB2 adatbázis mérsékli az általános karbantartási költségeket. A DB2 egyedi jellemzői (pl. az adatbázis-particionálás) tovább erősítik a nagy teljesítményű analitika előnyeit, és könnyen kezelhető és skálázható SAP-alapú BI-infrastruktúra kiépítését teszik lehetővé.
Az IBM az adattárolási és szerverkapacitás, valamint az összes igényelt szoftverkomponens előcsomagolt konfigurációinak meghatározásában szorosan együttműködött az SAP-val. A bővíthető IBM-infrastruktúra a felhasználói és/vagy az adatterhelés növekedése esetén is egyszerű skálázást biztosít.
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 2. hétfő
Lehel
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?