Berlin, Germany - march 2019: McDonalds and McCafe fastfood restaurant inside train stration (Berlin Hauptbahnhof).

Rommá keresi magát a Meki Magyarországon: gigászi növekedést értek el az előző évben

2022. augusztus 25. 15:01

A magyarországi McDonald's éttermeket működtető Progress Étteremhálózat Kft. árbevétele az év első hat hónapjában 32,25 milliárd forint volt, ami 38,3 százalékos éves növekedés a tavalyi első fél évhez képest - közölte társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A féléves mérlegbeszámoló szerint az adózott eredmény 2,242 milliárd forint volt. Az árbevétel bővülését az alacsony bázis és az új éttermek növekvő franchise bevételei segítették. Az üzemi nyereségre azonban negatívan hatott a világpiaci élelmiszerárak drágulása és a terv feletti bérköltség - írták.

A közleményben kiemelték, a cég folyamatosan figyelemmel kíséri a gazdasági környezet változását, és "haladéktalanul megteszi a szükség lépéseket". A társaság mérlegfőösszege 68,489 milliárd forintra nőtt június végére a 2021. év végi 66,373 milliárdról.

Tájékoztattak arról is, hogy január és június között hat új egységgel bővült a hálózat: Zalaegerszegen, Pécsen, Velencén, Egerben, Kecskeméten és Szombathelyen nyílt új McDonald's, ezzel az éttermek száma 103-ra bővült. A BÉT honlapján nyilvánosságra hozott féléves vezetői jelentés szerint az év végérére befejezik az összes étterem négyötödének modernizációját, és több autós (drive-in) éttermet adnak át.

A társaság korábbi tájékoztatása szerint árbevétele 2021-ben 51,386 milliárd forint volt az egy évvel korábbi 37,408 milliárd forint után, míg az adózott eredmény 3,668 milliárd forintról 6,765 milliárd forintra emelkedett 2020-ról 2021-re.A McDonald's Corporation 2019-ben állapodott meg Scheer Sándor vállalkozóval magyarországi vállalata tulajdonának átruházásáról. A 2019-es cégbírósági bejegyzést követően hozta létre a vállalkozó a Progress Étteremhálózat Kft.-t.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm