Berlin, Germany - march 2019: McDonalds and McCafe fastfood restaurant inside train stration (Berlin Hauptbahnhof).

Rommá keresi magát a Meki Magyarországon: gigászi növekedést értek el az előző évben

2022. augusztus 25. 15:01

A magyarországi McDonald's éttermeket működtető Progress Étteremhálózat Kft. árbevétele az év első hat hónapjában 32,25 milliárd forint volt, ami 38,3 százalékos éves növekedés a tavalyi első fél évhez képest - közölte társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A féléves mérlegbeszámoló szerint az adózott eredmény 2,242 milliárd forint volt. Az árbevétel bővülését az alacsony bázis és az új éttermek növekvő franchise bevételei segítették. Az üzemi nyereségre azonban negatívan hatott a világpiaci élelmiszerárak drágulása és a terv feletti bérköltség - írták.

A közleményben kiemelték, a cég folyamatosan figyelemmel kíséri a gazdasági környezet változását, és "haladéktalanul megteszi a szükség lépéseket". A társaság mérlegfőösszege 68,489 milliárd forintra nőtt június végére a 2021. év végi 66,373 milliárdról.

Tájékoztattak arról is, hogy január és június között hat új egységgel bővült a hálózat: Zalaegerszegen, Pécsen, Velencén, Egerben, Kecskeméten és Szombathelyen nyílt új McDonald's, ezzel az éttermek száma 103-ra bővült. A BÉT honlapján nyilvánosságra hozott féléves vezetői jelentés szerint az év végérére befejezik az összes étterem négyötödének modernizációját, és több autós (drive-in) éttermet adnak át.

A társaság korábbi tájékoztatása szerint árbevétele 2021-ben 51,386 milliárd forint volt az egy évvel korábbi 37,408 milliárd forint után, míg az adózott eredmény 3,668 milliárd forintról 6,765 milliárd forintra emelkedett 2020-ról 2021-re.A McDonald's Corporation 2019-ben állapodott meg Scheer Sándor vállalkozóval magyarországi vállalata tulajdonának átruházásáról. A 2019-es cégbírósági bejegyzést követően hozta létre a vállalkozó a Progress Étteremhálózat Kft.-t.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 1. szombat
Malvin
39. hét
Október 1.
A zene világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?