21 °C Budapest

Váratlan húzás: újabb cég érkezik a magyar tőzsdére

2020. január 28. 18:30

Új részvényt vesznek fel a BÉT terméklistájára, a Pensum Group Szolgáltató részvényeivel azonban egyelőre nem kezdődik meg a kereskedés.

Idén január 29-ével felveszik a BÉT terméklistájára a Pensum Group Szolgáltató Zrt. részvényeit. A vállalatnak 2 millió darab, egyenként 10 forint névértékű, 20 millió forint össznévértékű részvénye van. A terméklistára történő felvétellel a kibocsátó törzsrészvényei bevezetésre kerülnek a tőzsdére, de mivel a kibocsátó a bevezetési kérelem benyújtásakor zártkörűen működő részvénytársaság, ezért első kereskedési nap meghatározására még nem került sor, a részvényekkel történő kereskedésre még nincs lehetőség.

A részvények tőzsdei kereskedésének megkezdését a kibocsátó a bevezetési naptól számított 90 napos határidőn belül külön eljárásban kérelmezheti. A társaság papírjait a BÉT Standard kategóriájába vezethetik be.

A Pensum Group humánerőforrás szolgáltatással, belföldi és külföldi munkaerő-kölcsönzéssel, outsourcinggal, munkaerő-közvetítéssel, toborzással, diákmunkával (outsorcing/szervezés), nyugdíjas munkával (outsourcing/szervezés), akkreditált képzésekkel foglalkozik, a vállalat Magyarországon, Ausztriában és Németországban van jelen. A társaság 2018-ban 2,2 milliárd forint árbevételt, 36 millió forint üzemi és 28 millió forint adózott eredményt ért el, a 2018-as statisztikai állományi létszám 556 fő volt.

Hadházy Tamás, a vállalat igazgatóságának a tagja elmondta, hogy a Pensum Group további növekedést tervez, melyhez többek között a nyilvános tőkepiacról kíván forrást bevonni. A Pensum Group részvényeinek a BÉT-re történő bevezetését követően mutatja majd be a vállalat működését és terveit.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm