Váratlan húzás: újabb cég érkezik a magyar tőzsdére

Váratlan húzás: újabb cég érkezik a magyar tőzsdére

2020. január 28. 18:30

Új részvényt vesznek fel a BÉT terméklistájára, a Pensum Group Szolgáltató részvényeivel azonban egyelőre nem kezdődik meg a kereskedés.

Idén január 29-ével felveszik a BÉT terméklistájára a Pensum Group Szolgáltató Zrt. részvényeit. A vállalatnak 2 millió darab, egyenként 10 forint névértékű, 20 millió forint össznévértékű részvénye van. A terméklistára történő felvétellel a kibocsátó törzsrészvényei bevezetésre kerülnek a tőzsdére, de mivel a kibocsátó a bevezetési kérelem benyújtásakor zártkörűen működő részvénytársaság, ezért első kereskedési nap meghatározására még nem került sor, a részvényekkel történő kereskedésre még nincs lehetőség.

A részvények tőzsdei kereskedésének megkezdését a kibocsátó a bevezetési naptól számított 90 napos határidőn belül külön eljárásban kérelmezheti. A társaság papírjait a BÉT Standard kategóriájába vezethetik be.

A Pensum Group humánerőforrás szolgáltatással, belföldi és külföldi munkaerő-kölcsönzéssel, outsourcinggal, munkaerő-közvetítéssel, toborzással, diákmunkával (outsorcing/szervezés), nyugdíjas munkával (outsourcing/szervezés), akkreditált képzésekkel foglalkozik, a vállalat Magyarországon, Ausztriában és Németországban van jelen. A társaság 2018-ban 2,2 milliárd forint árbevételt, 36 millió forint üzemi és 28 millió forint adózott eredményt ért el, a 2018-as statisztikai állományi létszám 556 fő volt.

Hadházy Tamás, a vállalat igazgatóságának a tagja elmondta, hogy a Pensum Group további növekedést tervez, melyhez többek között a nyilvános tőkepiacról kíván forrást bevonni. A Pensum Group részvényeinek a BÉT-re történő bevezetését követően mutatja majd be a vállalat működését és terveit.

NEKED AJÁNLJUK
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 19. péntek
Huba
33. hét
Augusztus 19.
Humanitárius világnap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?