22 °C Budapest
Lázban égnek a magyar kkv-k: aki kimarad, lemarad

Lázban égnek a magyar kkv-k: aki kimarad, lemarad

MTI
2018. december 18. 10:00

Egyre többen érdeklődnek az Ipar 4.0 Mintagyár elnevezésű program iránt, amelynek célja, hogy a hazai kis- és középvállalkozók közelebb kerüljenek a digitalizációhoz - ismerteti Világgazdaság.

Már csaknem egy éve fut a kiemelt projekt és eddig közel ezer látogató regisztrált - olvasható a lapban, amelynek nyilatkozva Bárdos Krisztina, az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője úgy fogalmazott: 

ez olyan lehetőség, mintha valaki ingyen tanulhatna meg programozni vagy éppen angolul.

Céljuk, hogy ezer hazai vállalkozás vezetői kapcsolódjanak a programhoz - közölte. Mint a lapban olvasható, a programban részt vevő cégekkel elégedettségi kérdőívet töltetnek ki, amelyben leírhatják azt is, mit szeretnének, miben lenne szükségük segítségre, eddig milyen fejlesztéseket valósítottak meg.

Ezeket a cégeket abból a szempontból minősítik, hogy érettek-e az ipar 4.0-ra. Az összesítések alapján 300 cég ezüst, 50 arany minősítést szerezhet, amihez egyszerűsített, illetve részletes fejlesztési terv társulhat. Ezt követően, a közlejövőben vélhetően társfinanszírozási konstrukciókkal segíthetik majd a kis- és középvállalkozókat a fejlesztési tervek megvalósításában - írták.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 05:44