21 °C Budapest

Nagyot húzott a WizzAir: óriási budapesti bővülést jelentett

2018. április 26. 20:00

2018 végén megnyitja új kiképzőközpontját Budapesten a WizzAir. Az új létesítményben 2 új, csúcstechnológiájú teljes, mozgó szimulátor, egy rögzített szimulátor, egy vadonatúj fedélzeti vészhelyzeti evakuációs kiképző egység, valamint a tűzoltás gyakorlására szolgáló "Real Fire Fighting Trainer" egység kap helyet.

Az új kiképzőközpont lehetővé teszi a légitársaságnak, hogy akár 100 főre növelje napi képzési kapacitását. Ez a szám a jövőben akár napi 250 fő fölé is növekedhet, miközben a képzés szintje a legmagasabb iparági szabványoknak megfelelő marad - írja közleményében a légitársaság.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtértől mindössze pár percnyi távolságra elhelyezkedő új létesítmény a régió legnagyobb, egyben Közép- és Kelet-Európa legfejlettebb légiközlekedési kiképzőközpontja lesz, hatékony és környezetbarát mérnöki megoldásokkal kialakítva. A három szimulátoron és a fedélzeti kiképző egységen túl a 3800 négyzetméteres központban 14 tréningszoba, irodák, egy nagy előtér és közös szabadidős helyiség is helyet kap. A létesítményt a későbbiekben bővíteni is lehet további szimulátorokkal vagy tréningszobákkal, még nagyobb rugalmasságot biztosítva a légitársaság képzési terveinek és növekedésének.

A bővülés része a légitársaság nemrég bejelentett fejlesztésének, melynek során a nyárra 21 új gép érkezik a WIZZ bázisaira Európa-szerte, 70 új útvonalat és heti 700 új indulást támogatva, valamint 4 új célállomással bővítve a teljes útvonalhálózatot. A múlt hónapban indult a Wizz Air Budapest-Stavanger járata, ezzel egy időben egy új repülőgép is csatlakozott a légitársaság budapesti flottájához, amely így már 11 állandó gépet számlál. Szintén márciusban szállt fel az első WIZZ-járat Budapest és Athén között.

Szintén az idei bővülés részeként a budapesti bázishoz a napokban érkezett meg a legújabb Airbus A320 típusú repülőgép, amellyel a magyarországi WIZZ-flotta immár 13 gépesre bővült. Így a Wizz Air két magyar bázisáról, Budapestről és Debrecenből összesen 5,7 millió ülőhelyet kínál éves szinten. Az elmúlt év során a Wizz Air 4,4 millió utast szállított magyarországi útvonalain, ami 18 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem