80 ezret vághatnak hozzád: 30 ezerrel bővül a kártyaelfogadók listája

2017. március 26. 09:32

A modern elektronikus fizetési módok elterjedését célzó intézkedés keretében a programban részt vevő hét fizetési szolgáltató segítségével több mint 30 ezerrel, azaz közel 30 százalékkal fog nőni a bankkártya-terminálok száma Magyarországon.

Az eszközök beszerzésére nyújtott támogatásért cserébe a programban részt vevő szolgáltatók vállalták, hogy a támogatásnak megfelelő összegben kedvezményt nyújtanak a terminált igénylő kereskedőknek. Ennek megfelelően a telepített terminálok használatáért a kártyás forgalom legfeljebb egy százalékának megfelelő díjat számíthatnak fel. Összehasonlításképpen a kisebb forgalmú vállalkozások korábbi díjterhelése gyakran 3-5 százalék között mozgott.

A díj egy százalékban történő maximalizálása korábban soha nem látott előnyhöz juttatja a fizetési rendszerük modernizálását tervező kisvállalkozásokat. Az elektronikus fizetési rendszerhez történő csatlakozáskor korábban nem volt ritka a 20-30 ezer forintos, egyszeri telepítési díj felszámolása, azonban a programban telepített termináloknál ez megszűnik, kizárólag a már említett a forgalom legfeljebb egy százalékát kitevő jutalékot kell fizetni. A támogatásból származó pénzügyi előny elsősorban tehát a hazai kis- és középvállalkozásoknál jelentkezik.

A vásárlók is nyertesei az intézkedésnek, mivel a jövőben több mint 30 ezerrel több helyen használhatják a bankkártyájukat. A program meghirdetése érzékelhetően felpezsdítette a hazai elektronikus fizetési piacot, amely hosszabb távon a piaci verseny élénkülését és a szolgáltatások hatékonyságának növekedését vetíti előre.

A programnak ezen felül vannak nemzetgazdasági szintű előnyei is. A fizetési infrastruktúra modernizálása növeli a hazai gazdaság versenyképességét, az elektronikus fizetés térnyerése a készpénzhasználattal kapcsolatban felmerülő költségeket (pl. a készpénz legyártása, biztonságos tárolása, logisztikája, elhasználódott vagy hamisított érmék és bankjegyek szűrése, kivonása a forgalomból, a vállalkozásoknál a készpénzfeldolgozás megszervezése és lebonyolítása) is mérsékli.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A szolgáltatók nyílt felhívás keretében nyújthattak be támogatási igényt, a saját üzleti terveik, lehetőségeik alapján eldönthették, hogy hány darab új bankkártya-leolvasó telepítését vállalják.

Az igénylők terminálonként 80 ezer forintot, összességében 2,4 milliárd forint eszközbeszerzési támogatásban részesültek,

amelyből 30 200 darab új bankkártya-elfogadóhely létesül. Az összeget kizárólag új, korszerű bankkártya-elfogadó terminálok beszerzésére fordíthatják. Mivel a költségvetési keretet meghaladó támogatásra érkezett a jogszabályi feltételeknek megfelelő kérelem, a Nemzetgazdasági Minisztérium 16 millió forint pótlólagos forrásról gondoskodott a többletigény kielégítésére.

NEKED AJÁNLJUK
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 3. szombat
Klotild
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 19:19
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 16:04