31 °C Budapest
Tovább trükköznek a termékbemutatósok: csak a tiltás vezethet eredményre

Tovább trükköznek a termékbemutatósok: csak a tiltás vezethet eredményre

2016. november 2. 08:33

A parkolási bírságok, távközlési szolgáltatások, hűségszerződések, számlázás, valamint a csomagok továbbítása kapcsán érkezik a legtöbb panasz a békéltető testületekhez, de egyre több a termékekkel kapcsolatos kifogások miatti megkeresés is - írja a Magyar Nemzet.

Baranovszky György, a Budapesti Békéltető Testület elnöke elmondta, a fogyasztói tudatosság erősödését jelzi, hogy a beadványok száma éves szinten húszszázalékos növekedést mutat. Jó hír az is, hogy a vitás esetek többsége megegyezéssel zárul.

Az elnök elmondta, a sikerek és a mind több feladat ellenére a költségvetésből származó működési források hosszú évek óta stagnálnak. Az elmúlt három évben és jövőre 330 millió forintot szán az állam a békéltető testületek működésére, miközben

a beadványok száma tavaly elérte a 12 ezret.

A szervezet elnöke a legsúlyosabb területként továbbra is a termékbemutatókat említette: szavai szerint a jogszabályok szigorítása ellenére még mindig sok a visszaélés, mivel nem sikerül hatékonyan ellenőrizni a sokszor jogsértő kereskedői magatartásokat. Úgy véli, a megoldást az jelentené, hogyha a termékbemutatókat egyszerűen betiltanák, mint ahogy a vásárlói csoportok terén is sikerült hatásosan fellépnie az államnak.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?