-1 °C Budapest

Elfogták a magyar szállodák rémeit: két évig éltek luxusban

2015. október 16. 14:15

Szállodáról szállodára járt egy munkanélküli nyírségi pár, a számlát azonban sehol nem fizettek ki. A nem mindennapi csalóknak most a bíróság előtt kell felelniük. A hazai szállodák egyébként jól teljesítettek, augusztusban 5,3 százalékkal nőtt a forgalmuk.

2013 elején veszítette el munkáját és albérletét az a fiatal nyírségi pár, akik ezután két éven keresztül hotelből hotlebe jártak és ott kihasználták az étkezési - és egyéb szolgáltatásokat, de ezekért nem fizettek. Ahol csak megfordultak, kitalált álneveken, valótlan személyi adatokkal jelentkeztek be a recepción - írja a heol.hu

A lap tudomása szerint először egy egri Szépasszony-völgyben lévő szállót szemeltek ki, még 2013 februárjában. Ekkor hat nap alatt összesen 160 ezer forintot fogyasztottak, majd ennek kifizetése nélkül távoztak. Márciusban visszatértek a völgybe és ekkor egy másik hotelben 130 ezres tartozással tűntek el.

Sopronban közel 165 ezres kárt okoztak, később Sárváron három nap alatt 90 ezres számlát hagytak maguk után. Ezek után Hévíz következett, ahol öt napon át a fitness-szolgáltatásokat is kihasználták, és a minibárt kifosztották, persze, a 400 ezres számlát nem egyenlítették ki. Azt gondolták a módszer külföldön is működik, ezért Spanyolországba repültek, Andalúzia tengerpartjára. Időközben már javában keresték őket, s a nemzetközi körözés alapján idén nyáron fogta el őket a spanyol rendőrség.

Ettől még jól teljesítettek a hazai szállodák

Annak ellenére, hogy a nyírségi pár számos szállodát kihasznált, és jelentősen meg is károsított a hazai szálláshelyek nagyon jó nyarat zártak és reményeik szerint az őszi időszak is hasonlóképpen fog zárulni. A KSH adatai szerint a kereskedelmi szálláshelyek vendégéjszakákban mért forgalma összességében 5,3 százalékkal bővült idén augusztusban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az év első nyolc hónapjában a szálláshelyek 6,4 százalékkal több, összesen 18 millió 538 ezer vendégéjszakát regisztráltak az előző év azonos időszakához képest. A 9 millió 149 ezer külföldi és a 9 millió 389 ezer belföldi vendég egyaránt 6,4 százalékkal több éjszakát töltött a kereskedelmi szálláshelyeken.

Augusztus 31-én a Magyarországon működő egységek száma 3,7 százalékkal több, 3303 volt, a 362 ezer férőhely száma pedig lényegében stagnált. A SZÉP-kártya felhasználási értéke 4,3 százalékkal nőtt, összesen 13 milliárd 115 millió forintot költöttek ezzel a fizetési lehetőséggel.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. január 29. 16:06