Itt nyílik a legújabb magyar Decathlon

Itt nyílik a legújabb magyar Decathlon

MTI
2015. augusztus 31. 13:33

Tavaly 28,5 milliárd forintos nettó árbevételt és mintegy 1 milliárd forintos nyereséget ért el a Decathlon a magyar piacon, s ezzel minden idők legsikeresebb évét zárta 2014-ben - mondta a francia sportszerkereskedő áruházláncot működtető Tízpróba Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója hétfőn Budaörsön, sajtótájékoztatón.

Pósfai Gábor hozzátette: a vállalat az idén is "tovább száguld", az év első 7 hónapjában 17 százalékkal ért el nagyobb forgalmat az előző év azonos időszakához képest.

Az ügyvezető igazgató kiemelte, hogy a vasárnapi zárva tartás ellenére a forgalom a korábbihoz képest még nagyobb ütemben nőtt: március 15. óta - hat nyitvatartási napon - 21 százalékkal magasabb forgalmat értek el, árbevételük 20,1 százalékkal emelkedett.

Hozzátette: a kihívásra való jó válasz érdekében minden áruházba plusz kasszákat telepítettek, mintegy százzal emelkedett a munkavállalók száma a 16 áruházban, illetve a logisztikai központban, s az összlétszám eléri az ezret.

Pósfai Gábor bejelentette azt is, hogy október végén Szolnokon nyílik a legújabb, 17. áruházuk, "de a tervek között további áruházak nyitása is szerepel, elsősorban olyan megyeszékhelyeken, ahol még nincs Decathlon áruház". A cég nyolc megyében nem képviselteti magát.

Szólt arról is, hogy tovább szeretnék bővíteni a tavaly július óta működő online értékesítést.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A cég vezetője felidézte: 2013-ban a társaság 21,4 milliárd forintos nettó árbevételt ér, a Magyarországon idén 10 éves piacvezető áruházláncnak több mint 30 százalék a magyarországi piaci részesedése, ami egyedülálló arányt a francia sportszerforgalmazó vállalatnál.

Az ügyvezető igazgató beszámolt arról is, hogy az alapelvei szerint az utánpótlást és a szabadidő sportot támogató Decathlon idén nyáron rendhagyó kezdeményezéssel állt elő, és a "Sportból a legtöbbet" pályázat keretén belül 45 millió forintból tíz általános iskola tornatermét, illetve sportpályáját újította meg az ország különböző pontjain.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?