Megújult a legendás magyar gyógyfürdő

MTI
2012. december 14. 17:09

A Bükkszéki Gyógy- és Strandfürdő 1,5 milliárd forintos fejlesztésnek köszönhetőn fedett résszel bővült, a létesítményt pénteken adta át rendeltetésének Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.

Megnyitójában a miniszter elmondta: a kormány a "Gyógyító Magyarország Egészségipari Program" beruházásaira 31 milliárd forintot különített el, ebből 6,3 milliárd kifejezetten a turisztikai attrakciók megvalósítását szolgálja. Utóbbi keretből 1,5 milliárd jutott a bükkszéki építkezésre.

Fazekas Sándor hozzátette: a község életében igen nagy jelentőségű beruházás 50 munkahelyet is teremt, ami igen fontos a hátrányos helyzetű pétervásárai kistérségben. A fedett fürdő megépítése a gyógyvíz kihasználását nem korlátozza a nyári hónapokra, a látogatók pedig felfedezhetik a környék természeti értékeit és történelmi nevezetességeit is.

Az MTI kérdésére Fazekas Sándor kifejtette: a helyi idegenforgalom fejlesztése nemcsak közvetlenül a fürdő alkalmazásában állók számára teremt munkahelyet, hanem a községben élők is könnyebben piacot találhatnak így termékeiknek. A kormányzat éppen azért egyszerűsítette az élelmiszerek értékesítésére vonatkozó szabályokat, hogy a kistermelők a házilag előállított termékeiket akadály nélkül a piacra vihessék. "Remélhető, hogy a vendégek szívesebben vásárolják a helyben megtermelt lekvárokat, szörpöket, hústermékeket, más, a vidékre jellemző árukat, ajándékba is ilyeneket visznek magukkal. Az idegenforgalmi nevezetességek körül kialakítható gazdapiacok ezt a célt jól szolgálják" - fogalmazott a miniszter.

Az ezer négyzetméteres, két szintes komplexumban egy gyermek, egy Salvus gyógyvízzel feltöltött, egy élmény- és egy kiúszómedencét építettek, mely utóbbin keresztül egy szabadtéri medence érhető el. Emellett szaunák, Salvus inhalátor és más kiegészítő létesítmények várják a vendégeket.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A bükkszéki gyógyvizet az 1936-ban megkezdett kőolajkutató fúrások közben találták, és a Salvus nevet adták neki.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?