5 °C Budapest

Máris sikeres az új magyar vállalkozás

Pénzcentrum
2012. november 13. 11:03

Már megjelentek az első piacképes termékek a nemrég alakult Zempléni Helyi Termék és Szolgáltatás Klaszternél. A szervezet célja a régió kisvállalkozásainak fejlesztése, termékeik népszerűsítése.

A közelmúltban megalakult Zempléni Helyi Termék és Szolgáltatás Klaszter már túl van a tervezés fázisán, hiszen már megjelentek az első piacképes termékek - számolt be a fejleményekről a boon.hu hírportál.

A kezdeményezést azzal a céllal indították útjára, hogy minél inkább helyzetbe hozzák a helyi kisvállalkozásokat, üzleteket és az önfenntartó ökofalu program keretében ne csupán önellátásra, hanem a piacra is termeljenek. Mára egy negyven kilométeres sugarú körben szinte egész Zemplén területét lefedik, tagjaik vállalják, hogy minél nagyobb energiákat mozgósítsanak a helyi termékek (például szörpök, zöldségek) előállításáért.

Jelen pillanatban két "zászló" - a Zempléni Kézműves Termék és a Zempléni Helyi Termék - alá sorakozhatnak a helyi terméket előállítók. A szabályoknak megfelelő termékek megkaphatják a logóval ellátott címkét, amellyel egységesen tudnak megjelenni a külső piacokon. Csak az kaphatja meg a klaszter által felállított minősítő bizottság által kiadott logót, aki igazolni tudja, hogy az általa előállított termék csak és kizárólag zempléni alapanyagokból készült.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?