-1 °C Budapest

Mikor jön már a tavaszi eső?

2012. március 22. 09:03

Magyarországon több mint száz éve nem tapasztaltak olyan szárazságot a gazdák, mint tavaly ősszel. Bár idén februárban hullott némi csapadék, de ez korántsem volt elegendő ahhoz, hogy a földek mélyebb rétegei kellő mennyiségű nedvességhez jussanak - írja a Népszava.

Az elkövetkező időszakban legalább egy-két hetes eső kellene ahhoz, hogy a búza gyökérzetéhez elegendő nedvesség szivároghasson le. A fejlődő kalászosokat még a májusi fagyos szentek is fenyegetik.

Pótsa Zsófia, a Magyar Gabonafeldolgozók, Takarmánygyártók és -Kereskedők Szövetsége főtitkára a lapnak elmondta, egyelőre még nem lehet megbecsülni a vetések állapotát, erre még néhány hetet várni kell, de annyit már most is lehet látni, hogy a búza jegyzési árai magasak. Ha jó minőségű, de kevés lesz a búza termés, az mindenképpen feltornázhatja az árakat. A legrosszabb forgatókönyv szerint nem csak a gabona, a liszt lesz drágább, de a takarmány-árak várható emelkedése miatt a sertés, a baromfi is többe kerülhet az év végére.

 

NEKED AJÁNLJUK
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 22:14
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 18:19