Technikai problémák az online kamarai regisztrációnál

Pénzcentrum
2012. február 29. 18:05

Sokan az utolsó pillanatra hagyták a kötelező kamarai regisztrációt, így túlterheltség miatt nem lehet regisztrálni a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara rendszerében - írja az Index.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


A tavaly novemberben elfogadott gazdasági kamarákról szóló törvény módosítása alapján 2012. március elsejéig kell a gazdasági társaságoknak, egyéni vállalkozásoknak kezdeményezniük a területi kereskedelmi és iparkamaránál a regisztrációt, és március 31-ig kell megfizetni az 5 ezer forint kamarai hozzájárulást.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara korábbi közlése szerint január elseje óta csaknem 200 ezren kezdeményezték a kamarai regisztrációt, közülük több mint 129 ezren a február elején elindított online rendszerben. Regisztrációra úgy is van lehetőség, ha a vállalkozó a kitöltött és cégszerűen aláírt űrlapot beküldi a cég székhelye szerinti területi kamarához, amely az 5000 forint hozzájárulási díj megfizetése után nyilvántartásba veszi a vállalkozást. A hozzájárulási díjat több módon is be lehet fizetni, minden kamaránál lehet banki átutalással, vagy az ügyfélszolgálaton készpénzzel fizetni, és néhány kamara sárga csekket is ad.

A nyilvántartásba vételről a kamara tájékoztatja a vállalkozást, közli a kamarai regisztrációs számát, illetve azt, hogy milyen ingyenesen igénybe vehető kamarai szolgáltatásra jogosult a regisztrált vállalkozás. A kamara korábbi tájékoztatása szerint a határidők lejárata után összeveti a beérkező regisztrációt a hivatalos cégnyilvántartásokkal, a nem regisztráló cégeket megkeresik.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20