Lidl: az év botránya! Vittek mindent, amit tudtak

Pénzcentrum
2011. szeptember 30. 10:40

Elképesztő jelenetek zajlottak csütörtökön az egyik óbudai Lidl-áruháznál. Az üzletet több mint 30 dühös vállalkozó kezdte el bontani, mivel nem fizették ki őket. A vállalkozók több százezer forint értékű gépeket hoztak ki a boltból, ezek -állításuk szerint- a tartozások miatt még mindig tulajdonukat képezik.

Több mint 30 dühös vállalkozó kezdte el bontani az egyik óbudai Lidl-áruházat csütörtökön, mert állításuk szerint nem fizették ki őket, összesen 80 millió forinttal tartozik a fővállalkozó - adta hírül a TV2 Tények c. műsora. Az filmbeillő jelenetek után több százezres gépeket, alkatrészeket hoztak ki, ezek nélkül nem nyithat ki az áruház. A gépeket a rendőrségre vitték, letétbe, azt mondják ha fizetnek nekik, visszaszerelik azokat.

Az áruházban eközben nem tudták, hogy mire készülnek. A - még át nem adott- épületet védő biztonsági őrök nem tettek semmit, tanácstalanul telefonáltak, amikor a vállalkozók a létrákon elkezdtek felmászni a tetőre. Eközben az áruházból már kifelé jöttek, akik kisebb gépeket szereltek le.

Az akciót a Vállalkozók Érdekvédelmi Szövetsége szervezte. Az elnökük szerint tönkre mennek, akik építették az épületet, ha nem fizetnek nekik.

A fővállalkozó azt mondta a Tényeknek, hogy tárgyalni akar az alvállalkozókkal, de szerinte nem ez a megoldás. Azt, hogy mikor kezdenek tárgyalni az áruház tulajdonosával és a fővállalkozóval pontosan még nem tudni.

Megszólalt a Lidl

Cikkünk megjelenését követően a diszkontlánc az alábbi állásfoglalást juttatta el szerkesztőségünkhöz:
" A Lidl Magyarország Bt. kijelenti, hogy a Bécsi út 325-337. szám alatt található áruház kivitelezésével megbízott Gropius Zrt. minden eddigi követelésének maradéktalanul eleget tett, azaz semmi féle tartozása nem áll fenn.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A Lidl Magyarország számára különösen fontos, hogy mint ahogy eddig is, a jövőben is, a szerződéses kötelezettségeinek határidőre eleget tegyen, ezzel is elősegítve a partneri együttműködéseket.

A Lidl Magyarországnak nincs jogi lehetősége beavatkozni a generálkivitelező és az alvállalkozók közötti jogvitába, de törekszik arra, hogy a felek közötti megállapodás mielőbb létrejöjjön, hogy ezzel is az alvállalkozók veszteségét minimalizálja."

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?