14 °C Budapest

Lidl: az év botránya! Vittek mindent, amit tudtak

Pénzcentrum
2011. szeptember 30. 10:40

Elképesztő jelenetek zajlottak csütörtökön az egyik óbudai Lidl-áruháznál. Az üzletet több mint 30 dühös vállalkozó kezdte el bontani, mivel nem fizették ki őket. A vállalkozók több százezer forint értékű gépeket hoztak ki a boltból, ezek -állításuk szerint- a tartozások miatt még mindig tulajdonukat képezik.

Több mint 30 dühös vállalkozó kezdte el bontani az egyik óbudai Lidl-áruházat csütörtökön, mert állításuk szerint nem fizették ki őket, összesen 80 millió forinttal tartozik a fővállalkozó - adta hírül a TV2 Tények c. műsora. Az filmbeillő jelenetek után több százezres gépeket, alkatrészeket hoztak ki, ezek nélkül nem nyithat ki az áruház. A gépeket a rendőrségre vitték, letétbe, azt mondják ha fizetnek nekik, visszaszerelik azokat.

Az áruházban eközben nem tudták, hogy mire készülnek. A - még át nem adott- épületet védő biztonsági őrök nem tettek semmit, tanácstalanul telefonáltak, amikor a vállalkozók a létrákon elkezdtek felmászni a tetőre. Eközben az áruházból már kifelé jöttek, akik kisebb gépeket szereltek le.

Az akciót a Vállalkozók Érdekvédelmi Szövetsége szervezte. Az elnökük szerint tönkre mennek, akik építették az épületet, ha nem fizetnek nekik.

A fővállalkozó azt mondta a Tényeknek, hogy tárgyalni akar az alvállalkozókkal, de szerinte nem ez a megoldás. Azt, hogy mikor kezdenek tárgyalni az áruház tulajdonosával és a fővállalkozóval pontosan még nem tudni.

Megszólalt a Lidl

Cikkünk megjelenését követően a diszkontlánc az alábbi állásfoglalást juttatta el szerkesztőségünkhöz:
" A Lidl Magyarország Bt. kijelenti, hogy a Bécsi út 325-337. szám alatt található áruház kivitelezésével megbízott Gropius Zrt. minden eddigi követelésének maradéktalanul eleget tett, azaz semmi féle tartozása nem áll fenn.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Lidl Magyarország számára különösen fontos, hogy mint ahogy eddig is, a jövőben is, a szerződéses kötelezettségeinek határidőre eleget tegyen, ezzel is elősegítve a partneri együttműködéseket.

A Lidl Magyarországnak nincs jogi lehetősége beavatkozni a generálkivitelező és az alvállalkozók közötti jogvitába, de törekszik arra, hogy a felek közötti megállapodás mielőbb létrejöjjön, hogy ezzel is az alvállalkozók veszteségét minimalizálja."

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18