19 °C Budapest

A magyar cég drámája: nem jött össze a nagy álom

Pénzcentrum
2011. szeptember 30. 16:48

Hiába kért csődvédelmet a Jeans Club Kft., nem sikerült rendezni a kintlévőségeket, és felszámolásba fordult az eljárás - tudta meg a Gazdaság.hu. A cég félmilliárd forintot meghaladó veszteséggel zárta a tavalyi évet, néhány napja végrehajtást rendelt el a társaság ellen az adóhivatal.

Kétmilliárd forintot meghaladó szállítói tartozás, és ötmilliárdos rövid lejáratú hitel szerepel a Jeans Club Ruházati és Kereskedelmi Kft. kötelezettséglistáján a tavalyi évre, a cég májusban csődvédelembe menekült. Úgy tűnik nem sikerült rendezni a kintlévőségeket, a cég ellen megindult a felszámolási eljárás.

A Jeans Club forgalma az elmúlt években folyamatosan csökkent: 2008-ban még 9,8 milliárd forint árbevételt ért el, tavaly már csak 9,2 milliárdot. Az eladás szerkezete is változott, míg korábban a forgalom döntő része a hazai kiskereskedelemből származott, ez jelentősen visszaesett tavaly, az exportértékesítés viszont bővült. A társaság Lengyelországban, Szlovákiában és Csehországban hozott létre leányvállalatokat.

A ruházati cég az elmúlt években üzemi szinten nyereségesen működött, sőt még tavaly is, pénzügyi vesztesége okozta a félmilliárd forintot meghaladó mérleg szerinti veszteséget, a jelentős hitelállomány miatt. (2008-ban is hasonló történt: jelentős forgalom mellett, pozitív üzemi eredménnyel zárt, azonban a mínusz 1,9 milliárd forint pénzügyi veszteség miatt, 1,7 milliárd forint adózott veszteséggel zárta az évet.) Az Opten adatai szerint néhány napja végrehajtást rendelt el a társaság ellen az adóhivatal.

A kft.-t 1997-ben alapították, 35 ruházati üzletet működtet Magyarországon, főleg Budapesten, illetve néhány vidéki nagyvárosban, továbbá külföldön is több márkaboltot nyitott.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 15. 16:30