19 °C Budapest

Milliókat nyert Overdose - Továbbra is magyar maradhat a csodaló?

Pénzcentrum
2011. június 14. 17:45

Megközelítően 13 ezer fontot, azaz 4 millió forintot nyert Overdose. A magyar csodaló szenzációs versenyzéssel a negyedik helyen ért célba a Royal Ascot King's Stand futamán. A paripa bebizonyította, hogy megérheti a befektetést a további versenyeztetése.

Ismét felívelhet Overdose csillaga. A magyar csodaló nagyszerűen versenyzett a Royal Ascot King's Stand ma délutáni futamán Andreas Suboriccsal a nyergében: az 1006 méteres táv második felében egy darabig az élen is haladt, majd a 4. helyen ért célba. A versenyt a fantasztikusan hajrázó angol Prohibit nyerte, második helyen végzett az abszolút nyertesnek várt ausztrál Star Witness, a harmadik pedig a hong-kongi Sweet Sanette lett.

A verseny 300 ezer font (jelenlegi árfolyamon körülbelül 90 millió forint) összdíjazású volt. Ebből Overdose megközelítően 13 ezer fontot (4 millió forintot) nyert - tudta meg a Pénzcentrum.hu Mikóczy Zoltántól, a ló tulajdonosától. Overdose mostani szereplése szakértők szerint optimizmusra adhat okot a további sikeres versenyzést illetően. Így megoldódhatnak Mikóczy finanszírozási problémái is, és a paripa magyar tulajdonban maradhat.

KATTINTS! Eladhatják Overdose-t: gondban a csodaló gazdája

Mint azt a Pénzcentrum.hu megírta, Mikóczy Zoltán, Overdose tulajdonosa egyedül már nem tudja tovább állni a ló Group I-es versenyeken való részvételét. Ahhoz, hogy a ló továbbra is magyar színekben versenyezhessen, szükség lesz a milliárdos tulajdonostársak támogatására.

A hatályos szerződés szerint Mikóczynak kell fizetnie a ló tartásának, versenyeztetésének költségeit, cserébe a versenydíjak is kizárólagosan őt illetik meg. Overdose viszont hosszú kihagyás után tért vissza a versenypályára, s az elmúlt két évben inkább vitte a pénzt, mint hozta. Mikóczy a következő hetekben szeretné elérni, hogy tulajdonostársaival újratárgyalják a ló további versenyeztetésének finanszírozási lehetőségeit.

Overdose szenzációs versenyzését megnézhetitek a következő videóban. A magyar csodaló a képernyő alján fut, nyergében piros mezben, magyar színekben Andreas Suborics.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


Mikóczy Zoltán a Pénzcentrum.hu érdeklődésére elmondta:
Overdose mai futásával igazolta, hogy a világ élvonalában van. Ha azt akarjuk, hogy a későbbiekben beváltsa a hozzá fűzött reményeket, továbbra is Group I-es versenyeken kell indítani, amelyeket elsősorban Angliában és Franciaországban rendeznek.

A magyarországi versenyek minőségükben és a pénzdíjakat illetően is elmaradnak az említett két országban rendezett futamoktól. Ezeknek a költsége viszont - már csak az utaztatás miatt is - jóval magasabb, mint a hazai versenyeké. Idén még 5-6 olyan verseny lesz, amelyen Overdose indulhat, de egyelőre még nem tudni, hogy melyiken áll rajthoz a magyar csodaló - tette hozzá Mikóczy.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 30. péntek
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
Kutatók éjszakája
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?