18 °C Budapest

Milliókat nyert Overdose - Továbbra is magyar maradhat a csodaló?

Pénzcentrum
2011. június 14. 17:45

Megközelítően 13 ezer fontot, azaz 4 millió forintot nyert Overdose. A magyar csodaló szenzációs versenyzéssel a negyedik helyen ért célba a Royal Ascot King's Stand futamán. A paripa bebizonyította, hogy megérheti a befektetést a további versenyeztetése.

Ismét felívelhet Overdose csillaga. A magyar csodaló nagyszerűen versenyzett a Royal Ascot King's Stand ma délutáni futamán Andreas Suboriccsal a nyergében: az 1006 méteres táv második felében egy darabig az élen is haladt, majd a 4. helyen ért célba. A versenyt a fantasztikusan hajrázó angol Prohibit nyerte, második helyen végzett az abszolút nyertesnek várt ausztrál Star Witness, a harmadik pedig a hong-kongi Sweet Sanette lett.

A verseny 300 ezer font (jelenlegi árfolyamon körülbelül 90 millió forint) összdíjazású volt. Ebből Overdose megközelítően 13 ezer fontot (4 millió forintot) nyert - tudta meg a Pénzcentrum.hu Mikóczy Zoltántól, a ló tulajdonosától. Overdose mostani szereplése szakértők szerint optimizmusra adhat okot a további sikeres versenyzést illetően. Így megoldódhatnak Mikóczy finanszírozási problémái is, és a paripa magyar tulajdonban maradhat.

KATTINTS! Eladhatják Overdose-t: gondban a csodaló gazdája

Mint azt a Pénzcentrum.hu megírta, Mikóczy Zoltán, Overdose tulajdonosa egyedül már nem tudja tovább állni a ló Group I-es versenyeken való részvételét. Ahhoz, hogy a ló továbbra is magyar színekben versenyezhessen, szükség lesz a milliárdos tulajdonostársak támogatására.

A hatályos szerződés szerint Mikóczynak kell fizetnie a ló tartásának, versenyeztetésének költségeit, cserébe a versenydíjak is kizárólagosan őt illetik meg. Overdose viszont hosszú kihagyás után tért vissza a versenypályára, s az elmúlt két évben inkább vitte a pénzt, mint hozta. Mikóczy a következő hetekben szeretné elérni, hogy tulajdonostársaival újratárgyalják a ló további versenyeztetésének finanszírozási lehetőségeit.

Overdose szenzációs versenyzését megnézhetitek a következő videóban. A magyar csodaló a képernyő alján fut, nyergében piros mezben, magyar színekben Andreas Suborics.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


Mikóczy Zoltán a Pénzcentrum.hu érdeklődésére elmondta:
Overdose mai futásával igazolta, hogy a világ élvonalában van. Ha azt akarjuk, hogy a későbbiekben beváltsa a hozzá fűzött reményeket, továbbra is Group I-es versenyeken kell indítani, amelyeket elsősorban Angliában és Franciaországban rendeznek.

A magyarországi versenyek minőségükben és a pénzdíjakat illetően is elmaradnak az említett két országban rendezett futamoktól. Ezeknek a költsége viszont - már csak az utaztatás miatt is - jóval magasabb, mint a hazai versenyeké. Idén még 5-6 olyan verseny lesz, amelyen Overdose indulhat, de egyelőre még nem tudni, hogy melyiken áll rajthoz a magyar csodaló - tette hozzá Mikóczy.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 17. péntek
Zsófia
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?