Milliókat nyert Overdose - Továbbra is magyar maradhat a csodaló?

Pénzcentrum
2011. június 14. 17:45

Megközelítően 13 ezer fontot, azaz 4 millió forintot nyert Overdose. A magyar csodaló szenzációs versenyzéssel a negyedik helyen ért célba a Royal Ascot King's Stand futamán. A paripa bebizonyította, hogy megérheti a befektetést a további versenyeztetése.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Ismét felívelhet Overdose csillaga. A magyar csodaló nagyszerűen versenyzett a Royal Ascot King's Stand ma délutáni futamán Andreas Suboriccsal a nyergében: az 1006 méteres táv második felében egy darabig az élen is haladt, majd a 4. helyen ért célba. A versenyt a fantasztikusan hajrázó angol Prohibit nyerte, második helyen végzett az abszolút nyertesnek várt ausztrál Star Witness, a harmadik pedig a hong-kongi Sweet Sanette lett.

A verseny 300 ezer font (jelenlegi árfolyamon körülbelül 90 millió forint) összdíjazású volt. Ebből Overdose megközelítően 13 ezer fontot (4 millió forintot) nyert - tudta meg a Pénzcentrum.hu Mikóczy Zoltántól, a ló tulajdonosától. Overdose mostani szereplése szakértők szerint optimizmusra adhat okot a további sikeres versenyzést illetően. Így megoldódhatnak Mikóczy finanszírozási problémái is, és a paripa magyar tulajdonban maradhat.

KATTINTS! Eladhatják Overdose-t: gondban a csodaló gazdája

Mint azt a Pénzcentrum.hu megírta, Mikóczy Zoltán, Overdose tulajdonosa egyedül már nem tudja tovább állni a ló Group I-es versenyeken való részvételét. Ahhoz, hogy a ló továbbra is magyar színekben versenyezhessen, szükség lesz a milliárdos tulajdonostársak támogatására.

A hatályos szerződés szerint Mikóczynak kell fizetnie a ló tartásának, versenyeztetésének költségeit, cserébe a versenydíjak is kizárólagosan őt illetik meg. Overdose viszont hosszú kihagyás után tért vissza a versenypályára, s az elmúlt két évben inkább vitte a pénzt, mint hozta. Mikóczy a következő hetekben szeretné elérni, hogy tulajdonostársaival újratárgyalják a ló további versenyeztetésének finanszírozási lehetőségeit.

Overdose szenzációs versenyzését megnézhetitek a következő videóban. A magyar csodaló a képernyő alján fut, nyergében piros mezben, magyar színekben Andreas Suborics.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


Mikóczy Zoltán a Pénzcentrum.hu érdeklődésére elmondta:
Overdose mai futásával igazolta, hogy a világ élvonalában van. Ha azt akarjuk, hogy a későbbiekben beváltsa a hozzá fűzött reményeket, továbbra is Group I-es versenyeken kell indítani, amelyeket elsősorban Angliában és Franciaországban rendeznek.

A magyarországi versenyek minőségükben és a pénzdíjakat illetően is elmaradnak az említett két országban rendezett futamoktól. Ezeknek a költsége viszont - már csak az utaztatás miatt is - jóval magasabb, mint a hazai versenyeké. Idén még 5-6 olyan verseny lesz, amelyen Overdose indulhat, de egyelőre még nem tudni, hogy melyiken áll rajthoz a magyar csodaló - tette hozzá Mikóczy.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 26. kedd
Dömötör
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?