17 °C Budapest

Kiderült: ennyibe kerül Magyarország ajándéka a királyi lagzira

2011. április 28. 12:08

Egymillió forint értékű, 45 részes Herendi étkészletet ajándékoz Magyarország Vilmos hercegnek és Kate Middletonnak az április 29-i, holnapi házasságkötése alkalmából.

A nászajándékba adott étkészletet az idén 160 éves Viktória minta teljesen új, modern kori változatával, a Royal Garden mintával díszítették. Az exkluzív minta bekerül majd a manufaktúra kínálatába.


Az eredeti, klasszikus, kínai hatású minta az 1851-es londoni - első - világkiállításra készült el, és Viktória angol királynő tetszését elnyerve, az ő rendelésére emlékezve, 160 éve őrzi nevét. A lepkés, bazsarózsás, kortalan, 160 éve divatos és kedvelt minta az, amelyet egyből Herenddel azonosítanak.

A herendi porcelán azóta is nagy népszerűségnek örvend a brit királyi család körében. Diana hercegnő is imádta a magyar manufaktúra porcelánjait, s1989-ben részt vett a Londonban rendezett Herendi kiállítás megnyitóján is.

A modern dekoráció a hideg és meleg, pasztell színek egyedi játékával értelmezi újjá a nagy múltú előd lepkéit, bazsarózsáit, így az a tradicionális jegyek megőrzése mellett lesz egyszerre mai és divatos.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A negyvenöt darabból álló egyedi étkészlet további különlegessége, hogy minden egyes darabjának aljára az esküvő dátuma is felkerült, ezzel állítva emléket talán az "Évszázad eseményének". Az étkészlet értéke megközelítően egymillió forint - tudta meg a Pénzcentrum.hu Köller Tamástól, a Herendi Porcelánmanufaktúra marketing osztályának vezetőjétől.

Magyarország hivatalos ajándékát Csák János nagykövet ma adta át Londonban a brit hercegi párnak Schmitt Pál köztársasági elnök üdvözlő levelének kíséretében.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?