22 °C Budapest

Magyarországon is indul a "szegények bankja"

2010. szeptember 6. 08:32

Ezen a héten kihelyezi első hiteleit Magyarországon a "szegények bankja": a tervek szerint két és fél év alatt 400 millió forint kölcsönt helyeznének ki a kísérleti program keretében - írja a Világgazdaság.

A Raiffeisen Bank által nyújtott hitelből mintegy négyszáz vállalkozás indulhat el: a program lényege, hogy ezek 300 ezer és egymillió forint közötti összeget kapnak, méghozzá jogi és pénzügyi fedezet nélkül, bizalmi alapon. A siker feltétele, hogy az induló vállalkozások nyereségesek legyenek, hiszen ebből kell majd a kölcsönt visszafizetni.

A projektet a Polgár Alapítvány az Esélyekért nevű civil szervezet kezdeményezésére dolgozták ki, és elsősorban a mélyszegénységben élők vállalkozó kedvét szeretnék növelni a hitelekkel. Az alapítók további segítséget nyújtanak a hitelfelvevőknek, folyamatosan követik és üzleti tanácsokkal, tréningekkel támogatják az induló vállalkozásokat.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

Napokon belül indul a magyar Kickstarter: így működik a jutalomalapú közösségi finanszírozás

Az emberek egyre tudatosabban vásárolnak, sokkal jobban szeretnek olyan termékeket, szolgáltatásokat megvásárolni, amiknek tudják a mögöttes tartalmát.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?