Nem jellemző a kiskereskedelemre az ártéri építkezés

Pénzcentrum
2010. július 21. 09:02

Politikai vita robbant ki az ártéri építkezéssel kapcsolatban, elsősorban az üzletláncokat éri támadás az Auchan miskolci (felsőzsolcai) esete kapcsán - írja a Napi Gazdaság.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára a lapnak elmondta: nincs kimutatás vagy felmérés arról, hogy a kereskedelem mennyire szeret ártéren építkezni.

A főtitkár szerint egyáltalán nem biztos, hogy az ártéri fejlesztés olcsóbb. Egyrészt senki sem számított olyan nagy árvízre, mint a mostani, vagyis ez aligha nyomta lejjebb az ingatlanárakat, másrészt egy ilyen beruházáshoz sokkal több engedély és sokkal hosszabb engedélyeztetési idő kell.

Vámos némi politikai felhangot érez az ügyben, szerinte az sincs pontosan tisztázva, hogy mi is az az ártér és hogy pontosan miért is ne lehetne oda építkezni.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?