16 °C Budapest

Egymilliárdot bukott az állam a minibuszokon

2010. május 25. 08:32

A közeljövőben befejeződik annak a cégnek a felszámolása, amely a Budapest Airport Zrt.-től átvette a minibuszos üzletágat. A vételárat a mai napig nem fizették ki, és a cég adótartozása is rendezetlen -írja a Magyar Hírlap.

A Budapest Airport Zrt. a minibuszos üzletágat a koncessziós joggal együtt a Budapest Airport Minibusz Kft.-nek adta el, ez a cég viszont szinte az első naptól kedve likviditási gondokkal küzdött.

Az APEH már egy éve felszámolási eljárást indított a társaság ellen. A cég nevet és székhelyet változtatott. A Budtransfer Kft. azonban nem fizette ki a vételárat, sem az adótartozást. Helyébe most az Airportshuttle.hu nevű cég lépett.

A lap úgy tudja, hogy a magyar állam több mint egymilliárd forintot bukott a minibuszos üzletág kiszervezésén, de a munkavállalók is csúnyán ráfizettek. A dolgozók után jó ideje nem fizetik a nyugdíjjárulékot és az egészségpénztári hozzájárulást.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?