Hatalmas világcégek jöhetnek hozzánk: több ezer új munkahely

Pénzcentrum
2010. március 8. 09:02

A Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség (ITD Hungary Zrt.) tavaly az autóipar területén öt pozitív befektetői döntésben működött közre, az összesen 69 millió eurót kitevő beruházással 782 munkahely létrejöttét ígéri -írja a Napi Gazdaság.

Az ITD-nél 2010 elején 17 autóipari projekt futott, ezekből több is a helyszín kiválasztása előtt áll. Ha mindegyik beruházás megvalósulna, akkor 920 millió euró befektetéssel közel 4,9 ezer munkahely jönne létre.

A Napi Gazdaság információi szerint létezik egy vissza nem térítendő állami támogatással megsegített projekt, amelynek keretében egy német cég 9-10 milliárd forintos beruházással mintegy 200 k+f munkahelyet hozhat létre.

Az ITD kínai autógyártókkal is folytat egyeztetéseket, ám ezek még nincsenek döntés közeli állapotban. Nem kizárt, hogy az Tata Motors szintén érdeklődik magyarországi beruházási lehetőségek iránt. A Bosch Walesből Magyarországra telepít át gyártókapacitást, több száz új munkahelyet hozva létre, a Knorr-Bremse 10 millió euró értékben 60 új mérnöki állással bővíti itteni fejlesztési központját.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22