19 °C Budapest

Hatalmas világcégek jöhetnek hozzánk: több ezer új munkahely

Pénzcentrum
2010. március 8. 09:02

A Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség (ITD Hungary Zrt.) tavaly az autóipar területén öt pozitív befektetői döntésben működött közre, az összesen 69 millió eurót kitevő beruházással 782 munkahely létrejöttét ígéri -írja a Napi Gazdaság.

Az ITD-nél 2010 elején 17 autóipari projekt futott, ezekből több is a helyszín kiválasztása előtt áll. Ha mindegyik beruházás megvalósulna, akkor 920 millió euró befektetéssel közel 4,9 ezer munkahely jönne létre.

A Napi Gazdaság információi szerint létezik egy vissza nem térítendő állami támogatással megsegített projekt, amelynek keretében egy német cég 9-10 milliárd forintos beruházással mintegy 200 k+f munkahelyet hozhat létre.

Az ITD kínai autógyártókkal is folytat egyeztetéseket, ám ezek még nincsenek döntés közeli állapotban. Nem kizárt, hogy az Tata Motors szintén érdeklődik magyarországi beruházási lehetőségek iránt. A Bosch Walesből Magyarországra telepít át gyártókapacitást, több száz új munkahelyet hozva létre, a Knorr-Bremse 10 millió euró értékben 60 új mérnöki állással bővíti itteni fejlesztési központját.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 15. kedd
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
  • Vedd fel a harcot! (x)

    Több levegő, kevesebb parlagfű! Kezdődik a parlagfű szezonja. A parlagfű irtása mindannyiunk közös érdeke.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?