18 °C Budapest

24 milliárd sem elég a digitális táblákra

Pénzcentrum
2009. november 3. 09:32

Másodszorra is eredménytelenül zárult a digitális taneszközök beszállítására kiírt tender. Az újabb kudarc után már nem írnak ki újabb közbeszerzési eljárást - tudta meg a Magyar Nemzet a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől.

Gyakorlatilag kudarcnak tekinthető a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség digitálistábla-projektje. Az NFÜ-nek közel két év alatt sem sikerült olyan befektetőt találnia, amely a rendelkezésre álló 24 milliárd forintból kedvező áron juttatná az iskolákat a modern berendezésekhez.

A második fordulóban egyedül versenyben maradt pályázó a finisben érvénytelen pályázatot nyújtott be. A két eredménytelen pályázat után nem írnak ki újabb közbeszerzési eljárást az eszközök beszerzésére, a digitális taneszközökre szánt pénzt azonban mindenképpen az eredeti célra fordítják.

A legújabb terv az, hogy az iskolák fenntartói nem táblát, hanem pénzt kapnak majd, és maguk szerzik be a szükséges eszközöket.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?