27 °C Budapest

Címke: hungaropharma (21 cikk)

MTI | 2012. november 7. 09:17

Tízmilliárdos állami segítség a gyógyszerészeknek

Tízmilliárdos állami segítséget kaphatnak jövő júliustól a gyógyszerészek, hogy 2017 helyett már jövőre többségi tulajdonosaivá váljanak patikáiknak - tudta meg a Népszabadság.

Világgazdaság | 2012. március 19. 09:34

Csak akkor kapnak gyógyszert a kórházak, ha előre fizetnek

Csak abban az esetben szállít ezentúl a legnagyobb hazai gyógyszer-nagykereskedő, a Hungaropharma azokba a kórházakba, amelyek nem rendezik adósságaikat, ha előre fizetnek, vagy ha életmentő készítményre van szükségük - írja a Világgazdaság.

Pénzcentrum | 2010. május 5. 14:31

Rengeteg a hamis gyógyszer: több mint félmillióan vannak veszélyben Magyarországon!

Évente 77 millió fogyasztó kockáztatja életét azzal, hogy a legális gyógyszer-értékesítési csatornákat megkerülve vásárol gyógyhatásúnak remélt készítményeket. Magyarországon a HENT kutatása szerint a felnőtt lakosság 7 százaléka veszélyeztetett, azaz több mint félmillió ember vásárolna bizonytalan forrásból származó gyógyszert.

Pénzcentrum | 2010. január 19. 15:36

Letartóztatták a "patikatolvajt"

A rendőrség 2010. január 19-én, a reggeli órákban lakóhelyén őrizetbe vette dr. Bálint Istvánt, az Alma Patikákat korábban létrehozó és működtető cégek tulajdonos ügyvezetőjét.

Pénzcentrum | 2009. szeptember 17. 13:00

Újra kinyithatnak az "elsíbolt" Alma Patikák

A Hungaropharma Zrt. júliusi feljelentése nyomán gyanúsítottként kihallgatták dr. Bálint Istvánt, az Alma gyógyszertárakat korábban létrehozó és működtető cégek vezetőjét. Ugyanakkor az Alma patikák sorsa rövidesen rendeződhet.

Világgazdaság | 2009. augusztus 7. 09:47

Bezárnak az Alma patikák

Kivonul az Alma gyógyszertári hálózat működtetéséből a korábbi üzemeltető, a MEG Zrt. - jelentette be a cégvezetés. Ezzel meglepő fordulatot vett a patikaláncért folyó harc a vállalat, valamint a gyógyszer-nagykereskedő Hungaropharma között.

Pénzcentrum | 2009. június 10. 12:49

Kié is a cég? - Eltűnhetnek az Alma Patikák!

Komoly birkózás alakult ki az Alma Patikák tulajdonlási joga körül, a tét a hálózat további működése. Szerződésszegés miatt a tulajdonjog elvileg a beszállító Hungaropharmára szállt, ám az eredeti tulajdonos nem hajlandó átadni a cégpapírokat és vitatja a cégbíróság végzését.

Pénzcentrum | 2009. március 13. 05:55

Sokk a patikákban: a vény nélküli szerek máris drágultak!

A külföldi forrásból származó vény nélküli gyógyszerek árfolyamában máris érvényesült a forintgyengülés hatása. A vényre kapható szerek drágulását a hosszú távű szerződések miatt egyelőre benyelték a gyártók, de ez a status quo sem tartható sokáig.

Pénzcentrum | 2009. március 12. 17:00

A GVH rossz színben tüntette fel a Hungaropharmát

Érdekes vita alakult ki a Hungaropharma és a Gazdasági Versenyhivatal között arról, hogy valójában történt-e jogszabálysértés a Hungaropharma és a Gyöngy patikák közt létrejött szerződésben.

Pénzcentrum | 2009. március 9. 13:45

Törvényt sértett a Hungaropharma, de elismerte

A Hungaropharma és gyógyszertárak által alkotott Gyöngy Patikalánc működését szabályozó együttműködési megállapodás két pontja alkalmas lehet a verseny korlátozására - állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A versenyhatóság megtiltotta a kifogásolt pontok alkalmazását.

Pénzcentrum | 2008. május 23. 08:26

Állami céget akarsz venni? Jön az eddigi legnagyobb árverés!

2008. június 3-án 11:00 órai kezdettel nyilvános árverésére kerül sor a Hadtörténeti Intézet és Múzeumban (1014 Budapest I. Kapisztrán tér 2-4.), ahol a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. kisebbségi társasági részesedések ad el. A magyarországi privatizáció történetében először kerül sor ilyen nagy számban állami tulajdonú társasági részesedések árverés útján történő értékesítésére. A legalacsonyabb kikiáltási ár 1000,- Forint, legmagasabb kikiáltási ár 136 millió Forint.

Pénzcentrum | 2004. február 19. 16:56

Lezárult a Hungaropharma privatizációja, megegyezés a Dunaferr értékesítéséről

Az ÁPV Rt. Igazgatósága mai ülésén érvényesnek és eredményesnek nyilvánította a Hungaropharma Rt-nek a privatizációs szervezet tulajdonában lévő 15%+1 szavazati arányt megtestesítő részvénycsomagjának, a Forrás Rt. tulajdonában lévő 10%-os részvénycsomaggal közösen történő értékesítésére kiírt pályázatot. A nyilvános egyfordulós pályázatra a január 19-i határidőig egy pályázó - a Richter Gedeon